Acum este perioada în care se așază în grădină bulbii diferitelor flori, între care și acele flori înalte și semețe, gingașe și delicate, gladiolele care dau farmec, culoare și armonie fără cusur grădinilor noastre dragi.
Ar fi păcat să ne privăm grădina de armonia coloristică a acestor flori, mai ales dacă ținem cont de faptul că gladiolele sunt plante care se cresc ușor.
Acestea sunt disponibile într-o gamă foarte variată de culori, singura nuanță care lipsește din "portofoliul" lor fiind albastrul.
Gladiolele își au originea în Africa , Orientul Mijlociu și regiunea mediteraneană. Una din cele peste 180 de specii de gladiole , numită "Fecioara ceții", crește exclusiv în preajma cascadei Victoria, de pe râul Zambezi. Gladiolele aparțin aceleiași familii ca și irișii și sunt presupușii "crini din vale" menționati în Biblie.
În limbajul florilor, gladiola are semnificații contradictorii. Un buchet care include gladiole poate transmite următoarele idei sau mesaje: tărie de caracter, sinceritate, generozitate, grație naturală, somn etern, imaginație, uitare.
Gladiola. 6 Sfaturi de creștere și îngrijire
1. Locul în care gladiolele trebuie plantate trebuie să fie însorit. Chiar dacă mlădițele cumpărate din magazinele de specilitate pot înflori chiar și în umbră, tulpinile vor deveni mai puternice și vor crește mai lungi la lumină, iar florile vor fi mai mari și colorate.
......................
Citește mai departe despre cultivarea gladiolelor
foto: Pixabay