x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cele mai frumoase clădiri futuriste din lume GALERIE FOTO

Cele mai frumoase clădiri futuriste din lume GALERIE FOTO

06 Aug 2014   •   08:50
Cele mai frumoase clădiri futuriste din lume GALERIE FOTO

Înţelesul conceptului de 'clădire futuristă' a evoluat mult în ultimii ani. La mijlocul secolului trecut, 'viitorul' în arhitectură însemna edificii în formă de navă spaţială. Acum însă arhitecţii cred că pe primul loc sunt structurile abstracte. Câştigă curbele şi, desigur, zgârie-norii.

Citeşte şi Vacanţe pentru lectură. Top 10 cele mai frumoase şi insolite librării din lume GALERIE FOTO

1. Spaceport America (New Mexico)

Acesta este primul aeroport spaţial pentru zboruri comerciale care se construieşte în lume, în zona de deşert din statul american New Mexico. Lucrările au început în 2009 şi sunt în faza de finalizare. Potrivit autorilor, 'forma sinuoasă a clădirii în peisaj şi spaţiile sale interioare încearcă să capteze drama şi misterul zborului spaţial în sine'. Acest port spaţial, operă a biroului de arhitectură 'Foster and Partners', este vizitat deja de turişti.

Pleci în Bulgaria în concediu? Ce locuri SECRETE poţi să vizitezi, pentru o vacanţă UNICĂ GALERIE FOTO

2. Galaxy Soho, Beijing

Galaxy Soho este opera lui Zaha Hadid, arhitectă de origine irakiană, pasionată de liniile curbe şi deţinătoare a unui Premiu Pritzker. Este o clădire compusă din cinci volume, construită între 2009 şi 2012 la Beijing, în care se află birouri şi centre comerciale. Structurile boltite sunt unite prin punţi.

Alte clădiri futuriste deosebite pe RomâniaTV.net.

×