x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Confort şi funcţionalitate cu costuri medii

Confort şi funcţionalitate cu costuri medii

de Georgiana Teodorescu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Confort şi funcţionalitate cu costuri medii

Conceptul prezentat azi se referă la o locuinţă unifamilială cuplată la calcan, care poate fi realizată pe un teren cu o suprafaţă minimă de 280-300 mp.

Accesul în clădire se face pe faţada dinspre stradă printr-un un mic hol care distribuie circulaţiile la nivelul parterului. Astfel, aici găsim accesele spre living şi sufragerie, spre grupul sanitar al parterului, scara spre etaj şi intrarea în bucătărie.

DETALIEREA SPAŢIILOR
Livingul este o încăpere generoasă, fiind în legătură directă cu sufrageria, aceste două zone reprezentative coexistând într-un ansamblu general aerisit şi echilibrat. Spaţiul este deschis şi luminos, la aceasta contribuind închiderea locului de luat masa spre exterior cu panouri mari de sticlă spre terasa poziţionată lângă faţada estică a clădirii. Acest tip de închidere oferă pe timp de vară posibilitatea deschiderii totale a locului de masă spre curte.

Parterul este completat funcţional de bucătărie şi un grup sanitar cu duş. Bucătăria este accesibilă din holul principal, existând şi un acces separat din exterior. Alăturarea bucătăriei şi sufrageriei şi existenţa unei terase comune face uşoară folosirea acesteia pe timp de vară.

La etaj sunt amplasate trei camere; un dormitor matrimonial cu baie proprie, şi alte două dormitoare, ambele servite de o baie accesibilă din holul de etaj. Dormitorul matrimonial are ieşire pe o mică terasă situată pe faţada dinspre curte.

SPAŢII COMODE
Orientarea judicioasă a spaţiilor în funcţie de însorire, rezolvarea funcţională simplă, precum şi o calitate foarte bună a finisajelor se numără printre avantajele acestei locuinţe. Construcţia este concepută pentru a oferi spaţii comode unei familii cu venituri medii, oferind în acelaşi timp intimitatea necesară prin retragerea faţă de stradă şi prin amplasarea terasei spaţioase în partea opusă străzii.

•Proiect conceput de arhitecţii Bogdan E. Bobic şi Vlad Georgescu

 

Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă