x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum îngrijești orhideea pentru a te bucura mulți ani de florile ei minunate

Cum îngrijești orhideea pentru a te bucura mulți ani de florile ei minunate

de Anastasia Paul    |    26 Iun 2023   •   21:30
Cum îngrijești orhideea pentru a te bucura mulți ani de florile ei minunate
Sursa foto: Hepta

În comparație cu orice altă plantă de interior, despre orhidee se spune că sunt greu de îngrijit. Pentru a ne bucura de flori minunate, nu este suficient să o așezăm pe pervarz și să o verificăm la câteva săptămâni. 

Este astfel nevoie de mai multă atenție pentru a o încuraja să înflorească. Viteza cu care poate trece de la o tulpină plină de flori la una tristă ;i goală este uluitoare.

Din fericire, îngrijirea unei orhidee este de fapt destul de simplă: trebuie doar să-i acorzi atenție. Amintește-ți doar că orhideea este vie. Nevoia ei de soare și udare se schimbă în funcție de sezon. Trebuie astfel să observi cum i se schimbă nevoile, potrivit housebeautiful.com.

Iată cum trebuie să o îngrijești pentru a te bucura de florile ei tot anul:

Aspecte esențiale
În general, orhideea înflorește de două ori pe an, timp de 30 - 45 de zile, în medie. Florile sunt perene și unele dintre cele mai frumoase din lumea. Au diverse culori, de la alb, la roz, violet sau roșu. Există de fapt peste 28.000 de soiuri și specii de orhide. 

Nu crește pe pământ, fiind d e fapt o plantă parazită deoarece se agață de coaja copacilor. În funcție de tipul de orhidee, poate trăi chiar zeci de ani, deși nu înflorește tot timpul.

Lumina soarelui
Pentru o creștere maximă, aceasta trebuie așezată într-un ghiveci transparent, pe pervarz, orientată spre sud, est sau vest, pentru a beneficia de lumina indirectă a soarelui. 

Apă
Trebuie udată în medie o dată pe săptămână. Are nevoie de foarte puțină apă. Se poate folosi chiar un cub d e gheață la baza plantei și lăsat să se topească.

Tăiere
După ofilirea florilor, se poate tăia tulpina, cât mai apoape de rădăcină,  pe care au crescut acestea pentru a o pregăti pentru următorul ciclu de înflorire. 

Rădăcini

Nu seamănă cu rădăcinile tradiționale. Sunt de culoare verde deschis, aproape albe, și ferme la atingere. Au tendința de a se încolăci în jurul ghiveciului. Dacă par verzi, trebuie să iei o pauză de la udare. 

Temperatură și umiditate
Este o plantă tropicală, iar temperatura potrivită pentru ele este de 10 - 26 de grade Celsius. Trebuie evitată amplasarea sa în dreptul unui orificiu de aerisire deoarece ventilația caldă sau rece o usucă. Iubește umiditatea. 


 

×
Subiecte în articol: orhidee flori îngrijire