x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina japoneză modernă

Grădina japoneză modernă

09 Aug 2007   •   00:00

Designerul japonez Kazuyuki Ishihara şi Akatuka Botanic Garden au proiectat şi realizat această grădină pentru a participa la concursul de proiecte de grădini din cadrul expoziţiei florale organizate in 2006 in Chelsea.

Designerul japonez Kazuyuki Ishihara şi Akatuka Botanic Garden au proiectat şi realizat această grădină pentru a participa la concursul de proiecte de grădini din cadrul expoziţiei florale organizate in 2006 in Chelsea, Marea Britanie. Şi nu numai că au participat, ci au şi căştigat cea mai răvnită medalie la secţiunea "grădini şic". Este o grădină plină de surprize, pentru că nimeni nu se aşteaptă ca pe un spaţiu atăt de mic şi cu atăt de puţine plante să reuşească cineva să obţină o imagine pe care n-ai mai intălnit-o nicăieri.

Ideea

Sursa de inspiraţie este greu de identificat, dar cert este că Ishihara a imbinat intr-un mod foarte original propria fantezie cu tradiţia grădinilor atent amenajate şi pline de simboluri din ţara sa. "Stăteam in grădină intr-o zi şi m-am pomenit invadat de o senzaţie care nu mă mai incercase. Mirosea a pămănt reavăn, iar soarele lumina pietrele ude de apă de pe malul părăului. De aici am pornit in realizarea grădinii cu care am participat la concurs şi pe care am intitulat-o Furtuna Albastră", ne povesteşte Ishihara.

La lucru

Fiind o grădină mică, este implicit inconjurată de ziduri. Insă nu orice fel de ziduri. Zidurile vopsite in alb creează senzaţia de stăncă "implantată" cu vegetaţie, iar porţiunea din sticlă este pe de o parte neutră ca simbolistică, dar numai in cursul zilei, pentru că noaptea poate reprezenta un punct de atracţie, in timp ce lumina se revarsă din casă in grădină. Pentru completarea imaginii s-au folosit pietre, mici bonsai şi irişi ca elemente de culoare.

Atenţie!

Cursurile de apă sunt nelipsite in grădinile japoneze. Numai că de această dată cursul de apă nu există, este doar sugerat printr-un amalgam de pietre acoperite cu muşchi şi presărate cu plante mici de apă pentru completarea aspectului. Elementele decorative se regăsesc şi pe peretele de sticlă. Irişii albaştri au fost aleşi pentru a da culoare, dar in acelaşi timp pot semnifica "furtuna" care a trecut şi a lăsat in urmă natura purificată. Grădina emană prospeţime şi miros de reavăn. Adică exact ce şi-a dorit designerul să obţină

×
Subiecte în articol: mereu verde