x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Indeparteaza usor petele de pe pereti

Indeparteaza usor petele de pe pereti

08 Sep 2005   •   00:00
Indeparteaza usor petele de pe pereti
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
La un moment dat, trebuie sa va indurati sa renuntati la desenele artistice facute de copiii vostri pe peretii casei sau la incaperile cu tavan afumat. Fie ca vrem sau nu, peretii se murdaresc, iar petele apar si deranjeaza in aspectul general al interiorului. Daca unele pete pot fi sterse, gratie vopselelor lavabile, unele se incapataneaza sa persiste. Cum putem scapa de ele? "Orice vopsea buna trebuie sa acopere petele vechi", ne spune Stefan Barna, responsabil de marketing al Kober. Deci, un nou strat de vopsea aplicata peste cea veche ar trebui sa garanteze imacularea suprafetelor patate.

AMORSELE FIXEAZA PETELE

Dar atunci cand nici acest lucru nu functioneaza, cum e cazul zonelor afumate din bucatarie, exista amorse speciale. Aceste substamte lichide vin sa fixeze pata. Ulterior se aplica in siguranta vopseaua, evitandu-se riscul ca ea sa se amestece cu fumul depus si sa iasa o mazgaleala. Unul dintre producatorii de vopselele si amorse spune ca are un produs si pentru petele de ruj, desi nu prea imi imaginez cat de frecvente sunt ele pe pereti. "Stain killer" sau "amorsa care omoara petele" vine de la un nou sosit pe piata romaneasca, Benjamin Moore. "Stain killer" este special conceput pentru a amorsa si a proteja suprafetele de fum, pete de creion si nicotina. Bun protector de pete si pentru lemnul tropical de interior, amorsa se foloseste intr-un singur strat peste care se va aplica vopseaua tot intr-un singur strat. Cam asta ar fi tot ce iti trebuie ca sa scapi de petele vechi, spun producatorii. Strategie de marketing de a crea cate un produs pentru fiecare nevoie sau nu, nou-venitul pe piata vopselelor va aduce un aer proaspat pe piata romaneasca si arata o maturizare a acesteia. Intensificarea concurentei nu poate decat sa aiba efecte pozitive asupra ofertelor si sa ne ajute pe noi clientii sa ne rezolvam diversele probleme.

CLASA DE LAVABILITATE

Un criteriu care ne spune cat de bine rezista la spalare vopseaua, deci cat de usor putem indeparta petele de pe pereti, este clasa de lavabilitate. "Vopseaua superioara este de clasa a treia, a patra", ne spune Gabriel Enache, marketing manager la Dufa. Nu intrebati insa in magazin ce clasa de lavabilitate are vopseaua, pentru ca este o informatie putin cunoscuta. Sfatul lui Enache este sa cerem o vopsea cu un grad cat mai bun si le vom primi pe cele din gama premium. Peste 90% din vopseaua Benjamin Moore are grad de lavabilitate unu, spun reprezentantii distribuitorilor in Romania.

SFAT
Cumparati vopsea lavabila de calitate pentru a fi siguri ca aceasta rezista la mai multe interventii de curatare
×
Subiecte în articol: petele