x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă cu suprafaţa desfăşurată de 280 mp şi două faţade de tip calcan

Locuinţă cu suprafaţa desfăşurată de 280 mp şi două faţade de tip calcan

de Georgiana Teodorescu    |    08 Mai 2010   •   00:00
Locuinţă cu suprafaţa desfăşurată de 280 mp şi două faţade de tip calcan

Proiectul de astăzi prezintă o locuinţă în stil victorian, pentru care arhitectura exterioară porneşte de la o regulă simplă de simetrie, faţadele locuinţei fiind realizate prin translatarea golurilor de la parter la etaj. Bovindoul, ferestrele casetate şi acoperişul în ape sunt elemente caracterizante stilului victorian, cromatica în tonuri pământii, caldă şi armonioasă, completând designul elegant al locuinţei.

Parterul de 98 de mp a fost proiectat unitar, putând fi compartimentat în două spaţii mari, zonă de zi şi bucătărie cu ajutorul unui perete pliabil. Accesul la etaj se realizează cu ajutorul scării dispuse pe peretele calcan, fiind un element dinamic al livingului. Etajul cu aceeaşi suprafaţă este divizat în două dormitoare deservite de băi şi dressing-uri proprii. Subsolul este împărţit în spaţii de depozitare şi tehnice, dar şi în camere ce pot fi amenajate ca sală de fitness, cameră de hobby şi relaxare sau mică bibliotecă.

Pentru a putea amenaja o terasă generoasă de 35 m2, arhitectul a apelat la un artificiu de proiectare. A amplasat locuinţa cu pereţii calcan pe laturile exterioare ale lotului, câştigând astfel mai mult teren pentru terasă. Acest artificiu a folosit şi pentru protejarea casei împotriva crivăţului, calcanele fiind poziţionate paralel cu direcţia N şi E.

Finisajele propuse, atât pentru exterior, cât şi pentru interior, sunt de nivel mediu, armonia cromatică fiind obţinută prin alăturarea de materiale şi nuanţe naturale.

Proiect conceput de conductor arhitect Eugen Vişan www.interiorvolum.ro.

×
Subiecte în articol: proiect de casă