Elemente tradiţionale îmbinate cu arhitectura modernă
Locuinţa prezentată astăzi este poziţionată într-o zonă naturală,
împădurită, nu departe de tumultuosul Bucureşti, pe un teren de 560 mp.
Este suficient de spaţioasă pentru a găzdui două familii, cu o
suprafaţă desfăşurată de 430 mp pe trei niveluri.
Elemente tradiţionale îmbinate cu arhitectura modernă
Locuinţa prezentată astăzi este poziţionată într-o zonă naturală, împădurită, nu departe de tumultuosul Bucureşti, pe un teren de 560 mp. Este suficient de spaţioasă pentru a găzdui două familii, cu o suprafaţă desfăşurată de 430 mp pe trei niveluri.
Dispunerea funcţiunilor pe aceste niveluri este una firească: demisolul grupează spaţiile tehnice, crama şi două locuri de parcare. Parterul (121,2 mp) este lăsat deschis voit de arhitect, spaţiul în care se desfăşoară livingul, diningul şi bucătăria fiind percepute ca un tot, mult mai mare şi mai grandios. Parterul mai cuprinde o cameră a cărei funcţiuni poate varia de la birou la camera de serviciu pentru bonă sau la bibliotecă.
Dormitoarele de la etajul 1 deţin dressinguri şi băi proprii, vitrarea puternică a faţadelor permiţînd perspective frumoase asupra zonei verzi din împrejurimi. Ultimul etaj este dedicat relaxării şi cultivării diferitelor hobby-uri, acesta putînd fi transformat într-un studio artistic, într-o minisală de cinema, sală de fitness sau un apartament separat pentru musafiri. Arhitectul a inclus în proiect atît elemente de decor din neo-romanesc, cît şi spaţii caracteristice stilului, cum ar fi crama de la demisol şi terasa cu portice.
Elemente tehnice
Construcţia are structura pe zidărie portantă din cărămidă poroterm. Materialele folosite pentru decorarea faţadelor sînt un mix de piatră de rîu pentru brîu şi portice, ţiglă pentru acoperiş, pavaj şi gresie de exterior pentru terasă şi amenajarea exterioară.Citește pe Antena3.ro