x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială amplasată într-un cartier rezidenţial nou

Locuinţă unifamilială amplasată într-un cartier rezidenţial nou

05 Dec 2009   •   00:00
Locuinţă unifamilială amplasată într-un cartier rezidenţial nou

Concept arhitectural clasic şi interioare modern amenajate. Se pare că în concepţia românilor este imprimată ideea preconcepută de a deţine o proprietate, fie apartament sau casă. Pentru vest europeni aceasta este o idee prea ambiţioasă, aceştia preferând chiria în locul proprietăţii personale.



Chiar dacă o astfel de investiţie presupune multe sacrificii, românii sunt dispuşi să le facă. Proiectul de astăzi propune o locuinţă cu o suprafaţă construită totală de 170 mp cu loc de parcare adiacent şi gradină amenajată care mulţumeşte nevoile şi confortul minim, fără a necesita un buget foarte mare în procesul de achiziţie.

DETALIEREA ARHITECTURII
Locuinţa prezentată astăzi este amplasată într-un cartier nou rezidenţial, cu echiparea tehnico-edilitară completă şi proximitate faţă de centru oraşului.

Silueta exterioară a construcţiei propune linii simple, echilibru între plin şi vitrat şi finisaje în culori calde. Funcţiunile la interior sunt dispuse secvenţial: living, dining şi bucătărie, legate printr-un hol spaţios ce cuprinde şi scara de acces spre etaj.

Suprafaţa primului etaj (70 de mp) a permis arhitectului dispunerea a trei dormitoare spaţioase deservite de băi, două dintre dormitoare beneficiind şi de terase acoperite. Faţada de la stradă şi cea secundară dinspre gradină sunt realizate în oglindă, elementele comune ale acestora fiind terasele acoperite a căror înfăţişare şi dimensiune coincid.

Abordarea neconvenţională a proiectului a venit prin dispunerea accesului principal cu intrare direct în living şi prin prelungirea acoperişului în mod simbolic şi la parter pentru acoperirea terasei, creând astfel un punct de continuitate. Coloanele în stil doric dispuse pe terasa de la intrare dau o notă clasică exteriorului.

DETALII TEHNICE ŞI COSTURI
Structura de rezistenţă este asigurată de stâlpi de susţinere din B.A. şi pereţi exteriori din cărămidă de 38 cm grosime. Printre finisajele interioare se numără parchet din lemn natural pentru living, dining şi dormitoare, gresie şi faianţă corelată în bucătărie, spaţii tehnice şi baia de serviciu, var lavabil şi instalaţie sanitară de cea mai bună calitate.

Proiect conceput de conductor arhitect Eugen Vişan www.interiorvolum.ro

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă