x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Metoda naturală de desfundare a țevilor în 10 minute

Metoda naturală de desfundare a țevilor în 10 minute

de Anastasia Paul    |    02 Mar 2024   •   18:00
Metoda naturală de desfundare a țevilor în 10 minute
Sursa foto: Hepta

Oțetul și bicarbonatul de sodiu nu trebuie folosite pentru a debloca o scurgere înfundată, deoarece există și alte metode naturale de curățare care sunt mult mai eficiente.

Canalele de scurgere blocate sunt una dintre cele mai frustrante probleme din băi și bucătări, dar există o soluție simplă pentru a le desfunda.

Mulți oameni nu sunt conștienți de cât de multe lucruri trec prin canalele lor în fiecare zi, iar dopurile apar în timp din cauza acumulării de grăsime, murdărie, păr, săpun, uleiuri și bucăți mici de alimente.

O soluție comună sugerată online este utilizarea articolelor naturale de uz casnic, care sunt adesea răspunsul la multe probleme de curățare, cum ar fi oțetul sau bicarbonatul de sodiu.

Cu toate acestea, deși reacția chimică provocată de amestecarea bicarbonatului de sodiu și a oțetului poate ajuta adesea la îndepărtarea petelor dure, nu poate descompune grăsimea sau alimentele. Pur și simplu va avea același efect ca și turnarea apei sărate în chiuvetă.

„În cazul bicarbonatului de sodiu și al oțetului, bicarbonatul de sodiu este o bază, în timp ce oțetul este un acid. Reacția lor chimică produce apă cu puțin sare în ea. Deblocarea unei scurgeri cu apă sărată este rareori eficientă. Acest lucru este din cauza faptului că apa sărată nu distruge grăsimile care vîți pot bloca scurgerea. Ai nevoie de ceva care să descompună grăsimea și să abordeze uleiul și grăsimea care se află în canalul tău de scurgere”, spune Wendy Graham, exppert în curățare. 

Poți desfunda cu ușurință o scurgere dar evită întotdeauna să folosești oțet sau bicarbonat de sodiu, deoarece acestea nu te  vor ajuta.

Cum desfunzi o scurgere fără substanțe chimice
Nimeni nu vrea să folosească un deblocant plin cu substanțe chimice dure în jurul locului în care se spală sau unde își curăță vasele și există și alte soluții naturale pentru a desfunda cu ușurință o scurgere.

Wendy recomandă să folosești cristale de sare minerală, care nu numai că sunt foarte ieftine dar și naturale, și pot descompune grăsimile din alimente, ulei sau săpunuri care provoacă o scurgere blocată, potrivit express.uk.



 

×
Subiecte în articol: tevi desfundare