x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Metode pentru a păstra florile proaspete în vază mai mult timp

Metode pentru a păstra florile proaspete în vază mai mult timp

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2024   •   19:00
Metode pentru a păstra florile proaspete în vază mai mult timp

Florile pot rezita mai multe zile în vază dacă urmăm sfaturile specialiștilor.

Toți vrem să ne bucurăm de flori frumoase și proaspete cât mai mult timp dar nu prea știm cum să le creștem durata de viață. 

Experiții spună există câteva metode care prelungesc durata de viață a florilor pentru câteva zile.

Unul dintre secrete este să tăiem tulpinile în diagonală, la unghi de 45 de grade, pentru mări suprafața de absorbție a apei și a substanțelor nutritive. Este important ca florile să primească multă apă pentru a rezista o perioadă mai lungă de timp în vază.

Tăierea lor este indicată să se realizeze sub apă pentru a nu acumula bule de aer în interiorul cozii și a nu bloca astfel accesul apei.

Este important ca apa florilor să fie schimbată zilnic pentru a le oferi prospețime și substanțe nutritive în fiecare zi.

De asemenea, este bine ca florile să fie culese, atunci când tulpina reține cea mai mare cantitate de apă din sol și de a le pune direct în apă călduță.

Vaza trebuie să fie curată și bine clătită pentru a scăpa de urmele de detergenți de pe suprafețe. Cantitatea de apă ar trebui măsurată în funcție de vază. Ideal este să o umpli cu trei sferturi de apă și să nu lași florile să se scufunde complet în apă.

Apa perfectă pentru flori este cea ușor acidă care încetinește dezvoltarea bacteriilor. Un pH ideal este cuprins între 3,5 și 5. Dezinfectarea apei se poate prin adăugarea a 4-5 picături de suc de lămâie natural la 1 litru de apă.

Curăță frunzele care putrezesc și scutură tulșinile de fiecare dată când schimbi și apa.

Ține florile departe de razele soarelui și de fructe, dar nu le feri de lumină. Fructele emană etilen, gaz care accelerează ofilirea florilor, notează a1.ro.

×
Subiecte în articol: flori vaza