x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier din sticla

Mobilier din sticla

de Georgiana Teodorescu    |    12 Oct 2006   •   00:00
Mobilier din sticla

IDEI PENTRU CASA TA
In plan subtil, sticla ca materie prima pentru ambientul mileniului III seduce si fascineaza prin calitatile ei deosebite ce pot fi acum din plin valorificate
IDEI PENTRU CASA TA

SFATUL DESIGNERULUI

Daca pana acum sticla era intalnita in amenajarile de interior doar ca produs industrial semifabricat sau sub forma de produse finite cu rol decorativ (oglinzi, corpuri de iluminat etc.), acum adevarate piese de mobilier se realizeaza din ea.

In plan subtil, sticla ca materie prima pentru ambientul mileniului III seduce si fascineaza prin calitatile ei deosebite ce pot fi acum din plin valorificate

O data cu fenomenul din ce in ce mai complex al arhitecturii moderne a interiorului asistam astazi la o crestere tot mai pronuntata a interesului designerilor de mobilier pentru materialul nobil si bogat in calitati care este sticla.

Sa ne oprim putin pentru o scurta analiza a proprietatilor care o recomanda, dincolo de inaltul grad de perisabilitate atat de vizibila, ca pe o materie de prim rang pentru mobilierul modern.

TRANSPARENTA

Principala sa calitate este aceea de a fi cea mai transparenta dintre toate materiile solide ale universului nostru inconjurator, iar valentele de noblete pe care le ofera aceasta insusire fata de celelalte materiale sunt datorate lipsei ei de impotrivire la lumina si la toate tipurile de informatie vizuala care compun ambientul sub aspect cromatic sau formal.

Daca in general materialele opace pot decora o incapere sau un spatiu furand cu agresivitate din dimensiunea si bogatia acestora, sticla, prin transparenta ei, conserva atributele intregului, creand in acelasi timp un sentiment de organizare si compartimentare, dar si de restituire imbogatita a globalitatii spatiului.

Piedestaluri, mese, scaune, polite sau chiar dulapuri in planuri drepte sau curbe realizate in totalitate din sticla se potrivesc perfect interioarelor moderne

CALITATI

De fapt, in plan subtil, sticla, ca materie prima pentru ambientul mileniului III, seduce si fascineaza pentru ca prin transparenta ei ofera privilegiul largirii vizuale a spatiului prin capacitatea ei de reflectare neasteptata si de multiplicare a luminii si a imaginilor inconjuratoare.

Piedestaluri, mese, scaune, polite sau chiar dulapuri in planuri drepte sau curbe, la nivelul privirii, dedesubtul sau deasupra ei, indiferent de pozitia lor fata de sursele de lumina sau de alternarea lor cu elemente de metal sau lemn, efectul folosirii sticlei in mobilarea interioarelor este unul singur: acela de amplificare si spiritualizare a locului si de imbogatire rafinata a multimii de informatii ce compun mediul nostru vizual.

Eleganta si discretia sticlei pun in valoare obiectele pe care le sustine, accentuandu-le forma si culoarea intr-un mod inedit. Prin transparenta ei, conserva atributele intregului, creand in acelasi timp un sentiment de organizare a lucrurilor si compartimentare a spatiului

×
Subiecte în articol: sticlă