x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) DrClo dezinfectează aerul și sterilizează suprafețele din încăperi

(P) DrClo dezinfectează aerul și sterilizează suprafețele din încăperi

13 Ian 2022   •   17:10
(P) DrClo dezinfectează aerul și sterilizează suprafețele din încăperi

În orice mediu de pe această planetă există bacterii și microorganisme, însă majoritatea acestora este inofensivă pentru oameni. În același timp, există agenți patogeni ce pot fi periculoși, uneori chiar mortali, astfel că utilizarea tipului potrivit de dezinfectant este esențială în prevenirea răspândirii bolilor precum gripa, răceala comună sau COVID-19, una dintre cele mai contagioase și mai periculoase boli din istoria recentă.

Și pentru că pandemia de COVID-19 a condus la o explozie a apariției diferitelor tipuri de dezinfectanți pe piață, este foarte important să înțelegi cum funcționează acest tip de produse și cât de eficiente sunt ele, inclusiv care sunt avantajele și dezavantajele utilizării acestora, pentru a putea lua o decizie informată cu privire la modul cel mai potrivit de a te proteja pe tine și pe cei apropiați ție, în diferite situații.

DrClo este un dispozitiv dezinfectant pentru utilizare casnică și instituțională, ce oferă protecție împotriva bacteriilor și virusurilor din aer, inclusiv coronavirusul ce cauzează COVID-19, acolo unde distanțarea socială nu este posibilă. Originar din Coreea de Sud, DrClo a devenit rapid un brand de încredere la nivel mondial, datorită produsului său dezinfectant pe bază de gel cu conținut de dioxid de clor, ce utilizează o nanotehnologie patentată de sterilizare și filtrare a aerului.

Ce este DrClo și cum îl folosești? 

DrClo este un stick sanitar, înregistrat la FDA – Food and Drug Administration în Statele Unite ale Americii, pe care îl poți utiliza pentru a dezinfecta aerul și suprafețele din spațiile închise, precum camere, birouri, toalete, autovehicule, saloane de spital, săli de clasă etc. Acest produs se bazează pe o tehnologie cu nanofiltru prin care eliberează dioxid de clor, o substanță cu ajutorul căreia stick-ul este capabil să igienizeze spațiul din jurul său pe o rază de 10 metri pătrați, timp de 5 săptămâni. Cu un design minimalist și ergonomic, dispozitivul DrClo este extrem de portabil, putând fi transportat cu ușurință oriunde este nevoie de el.

Inventat, fabricat și importat direct de la NON Corporation din Coreea de Sud, stick-ul dezinfectant DrClo elimină 99,9% dintre virușii și bacteriile – inclusiv SARS-CoV-2, din aerul și de pe suprafețele din spații închise de diverse dimensiuni. Acest lucru este posibil datorită filtrului său revoluționar brevetat la nivel mondial, cu nanotehnologie și o formulă pe bază de gel ClO2, care se activează prin îndoirea stick-ului, eliberând dioxidul de clor în aer în condiții de siguranță maximă, având un efect antibacterian și antiviral. Substanța eliberată în aer de stick-ul sanitar DrClo este imperceptibilă și inofensivă pentru oameni și animalele de companie, dar este letală pentru virusuri, bacterii sau mucegaiuri.

DrClo este un dispozitiv ușor de utilizat, ce nu necesită baterii sau alte intervenții mecanice pentru a funcționa. Pentru a-l activa, tot ce trebuie să faci este să îndoi stick-ul o singură dată pentru a sparge capsula din interior, apoi îl așezi în locația dorită, ajutându-te de suportul special furnizat în pachet. Odată activat, stick-ul dezinfectant DrClo eliberează în aer dioxid de clor sub formă gazoasă, ce elimină membranele electrice sau celulare ale microorganismelor existente în spațiul respectiv, împiedicând astfel înmulțirea acestora.

Pentru a nu reduce durata de viață a produsului, stick-ul sanitar DrClo trebuie păstrat în învelișul de plastic în care acesta vine ambalat și nu se expune direct la soare, la temperaturi ridicate sau vânt puternic. De asemenea, pentru a-i maximiza eficiența, se recomandă amplasarea lui la o distanță de 1.5 metri de podea.

Ce este dioxidul de clor și de ce este benefic pentru sănătate? 

Dioxidul de clor este o substanță aprobată de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) din Statele Unite pentru multiple utilizări antimicrobiene, inclusiv purificarea apei și decontaminarea alimentelor, crescând astfel termenul de valabilitate al fructelor, legumelor și al cărnii.

În contextul actual al pandemiei de COVID-19, boală provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, au fost efectuate studii pentru evaluarea eficacității produselor comerciale cu conținut de dioxid de clor în ceea ce privește reducerea încărcăturii virale de pe diverse suprafețe, produse care funcționează prin eliberarea de gaz uscat, similar dispozivului sanitar DrClo.

Rezultatele acestor studii au indicat o eficiență de 99.91% a dioxidului de clor în eliminarea coronavirusului uman, indiferent că a fost vorba de utilizarea sa sub formă de pliculețe sau capsule cu mecanisme de eliberare a gazului de ClO2, atât lentă, cât și rapidă. S-a constatat, astfel, că starea gazoasă a dioxidului de carbon permite difuzarea și trasferul rapid al radicalului liber virucid pe toate suprafețele și spațiile interioare ce ar putea favoriza supraviețuirea virusului, cu riscuri minime pentru sănătatea publică.

De ce să alegi stick-ul dezinfectant DrClo?

 

Există multe produse cu dioxid de clor disponibile pentru vânzare, dar DrClo este de departe liderul de piață în această categorie a dispozitivelor dezinfectante portabile. Popularitatea sa a condus, însă, la apariția de produse contrafăcute, ce îți pot pune sănătatea sau chiar viața în pericol, astfel că este recomandat să te documentezi temeinic înainte de a achiziționa astfel de produse și să alegi să o faci numai din surse sigure și certificate în acest sens.

Iată, așadar câteva argumente pentru care ar trebui să alegi un produs original DrClo.

Concentrație sigură de dioxid de clor garantată

Stick-urile dezinfectante DrClo sunt concepute pentru a emite dioxid de clor la maxim 0,01 – 0,02 ppm, adică de zece ori sub limita de expunere la ClO2 stabilită de NIOSH și OSHA în Statele Unite de 0,1 ppm. 0,1 ppm este limita la care inhalarea dioxidului de carbon este considerată sigură pentru sănătate, fără efecte cancerigene sau influențe negative asupra activității creierului. Dispozitivele sanitare DrClo eliberează gazul de ClO2 printr-un material poros, ce permite o emisie uniformă a acestuia, și nu printr-un singur orificiu, așa cum se întâmplă în cazul produselor contrafăcute.

Durată lungă de viață

Stick-urile dezinfectante DrClo conțin suficient dioxid de clor pentru a oferi până la 50 de zile de protecție continuă, cu condiția ca acestea să nu fie expuse în lumina directă a soarelui sau la temperaturi ridicate. Chiar și în aceste condiții, dispozitivele DrClo vor rezista cel puțin 30-40 de zile, iar într-un mediu închis și răcoros precum frigiderul, durata lor de viață poate crește până la 3 luni. Stick-urile contrafăcute cu siguranță nu durează atât de mult. De fapt, nu există nicio modalitate de a a afla cât durează în mod real.

Indicator încorporat

Dispozitivele sanitare Dr Clo au un indicator încorporat care îți arată când se golesc. Odată activat dispozitivul, indicatorul se va îngălbeni treptat pentru a arăta că emite dioxid de carbon în mod activ. Când acesta devine din nou transparent, este semn că puterea de emisie a dispozitivului începe să scadă, astfel încât să-l poți înlocui imediat, deși el va mai emite ClO2 pe o durată de 7-10 zile, timp suficient pentru a achiziționa noi dispozitive. Dispozitivele contrafăcute nu dețin acest indicator, așa că este practic imposibil de știut când se epuizează substanța activă din acestea.

Calitate coreeană

Stick-urile dezinfectante DrClo sunt fabricate exclusiv în Coreea de Sud și sunt supuse unor controale stricte de calitate de către NON Corporation. Produsele contrafăcute pot fi extrem de similare celor originale, însă nu oferă garanția calității conținutului și a eficienței.

În România, stick-urile dezinfectante DrClo pot fi achiziționate online pe Sanitaria.ro. Sanitaria este distribuitor unic în România al produselor DrClo, fiind importate direct de la producător, cu toate certificările necesare. Magazinul online Sanitaria.ro îți pune la dispoziție pachete speciale de produse DrClo, astfel încât să beneficiezi de o economisire de 15% la achiziție și să te poți bucura de protecție completă în viata ta de zi cu zi!

×