x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Proiecte pentru bai mici

Proiecte pentru bai mici

de Georgiana Teodorescu    |    09 Feb 2006   •   00:00
Proiecte pentru bai mici
IDEI PENTRU CASA TA
Aflati de ce este avantajos sa apelati la consilierea de specialitate si la proiectarea asistata de calculator pentru amenajarile de interior

Chiar daca majoritatea crede ca proiectul de casa se refera doar la partea de concepere a volumetriei intregii constructii, trebuie sa stiti ca se poate face o proiectare detaliata a tuturor functiunilor interioare.

Astfel ca exista firme care, pe langa oferta de materialele pentru finisarea interioarelor, urmaresc indeaproape cerintele clientilor si ii consiliaza in a-si directiona resursele financiare de care dispun catre alegeri inspirate, pentru a combina cu imaginatie produsele, astfel incat rezultatul final al unei amenajari sa fie confortabil, estetic si durabil in timp.

Una dintre acestea este firma Delta Design, care ne-a furnizat si informatiile si proiectele pentru acest material.

PREZENTARE TRIDIMENSIONALA

Orice baie mica dintr-un apartament de bloc are posibilitati de amenajare diferite in functie de gustul, personalitatea si bugetul disponibil al fiecarui client. Prezentarea tridimensionala a spatiului care trebuie amenajat inainte de alegerea finala a materialelor ajuta beneficiarul sa se decida asupra unei variante optime.

De exemplu, atunci cand mergeti la magazin sa cumparati ceramica (gresie si faianta) veti avea tendinta sa vedeti doar... placi. Insa cu ajutorul unui consilier designer si prin intermediul unui proiect tridimensional veti avea in fata un ambient si veti sti mai bine ce sa cautati. Veti afla astfel si care sunt modelele care se potrivesc spatiului dumneavoastra, asa incat sa valorificati secretele folosirii iluziilor optice pentru baile mici.

CALCULE PRECISE

S-ar putea sa mergeti la magazin stiind foarte bine ce tipuri de placi doriti sa cumparati, dar sa nu le mai gasiti pe stoc. Aici intervine rolul specialistului: el poate gasi rapid alternative, poate recrea ambientul dorit cu alte materiale, cu alte tipuri de placi ceramice. Avand o stereotomie (imagine 3D) a spatiului, veti putea face mai bine comparatii intre variante de amenajare, veti pune in balanta mai bine estetica si bugetul, tipul de spatiu si ambientul dorit.

Un alt avantaj este calculul suprafetelor, al necesarului de materiale, calculul cantitatilor de placi + coeficientul de siguranta 5%-10%. Este important sa se calculeze cu precizie suprafetele pentru a nu cheltui inutil bani sau pentru a ramane fara cateva placi din cauza ca la montaj s-au mai spart cateva. Utilizarea unui soft de proiectare specializat calculeaza toate aceste suprafete.

Calculul de cantitati de materiale este cu atat mai complex cu cat se utilizeaza un numar mai mare de tipuri de placi ceramice si decoruri, elemente speciale. Adica, daca intr-o baie dorim sa avem un model de sah pe jos inseamna deja doua tipuri de gresie. Combinand si doua tipuri de faianta si un decor sunt deja destule elemente pentru care ar fi foarte bine sa stiti un numar exact de placi pentru a nu irosi bani inutil.

Evident ca un proiect serios va tine cont de toate detaliile posibile: marimea rosturilor intre placi, felul in care se distribuie partile care nu sunt acoperite de placi integral (capetele, marginile), rezolvarea colturilor etc.

In concluzie, un proiect va ofera solutii creative si ireprosabile de placari ceramice prin posibilitatile de combinari estetice si functionale specifice fiecarei destinatii in parte. Amenajarea bailor se poate face coerent prin alegerea inspirata a produselor complementare finisajelor: obiecte sanitare, mobilier de baie, accesorii si baterii. Aceste produse trebuie sa faca parte dintr-un tot unitar, conform designului si stilului urmarit de proiectant si beneficiar.

SFATUL DESIGNERULUI
Pentru ca spatiile mici sunt problema multora dintre noi si pentru ca tot la fel de multi sunt cei care nu stiu exact ce inseamna proiectare asistata de calculator in designul interior, am ales sa prezentam solutii pentru bai de dimensiuni mici amenajate cu placi ceramice si utilate complet.

Materialele folosite la finisarea acestei baI de 4,0 mp sunt din gama MARAZZI - ITALIA

  • GRESIE
    4,00 mp: stardust orange 33,3x33,3 cm - 19,12 euro/mp fara TVA / 21 bucati
  • FAIANTA
    stardust peach MKVN 18x36 cm - 20,3 euro/mp fara TVA / 21 bucati
  • FAIANTA
    stardust peach MKVT 5x36 cm - 6,5 euro/mp fara TVA / 14,7 mp
  • Materialele folosite la finisarea acestei bai de 4,5 mp sunt din gama METROPOL - SPANIA
  • GRESIE
    4,5 mp carey marron 20x20 cm - 9,77 euro fara TVA/mp / 8,3 mp
  • FAIANTA
    carey coral 20x20 cm - 9,77 euro faraTVA/mp / 9,24 mp / 9 bucati
  • FAIANTA
    listelo nubia moka 5x20 cm - 2.79 euro faraTVA/bucata
  • DECOR
    cana carey coral 1x20 cm - 0,68 euro faraTVA/bucata
  • ×
    Subiecte în articol: placi