x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ritual nocturn de 5 minute care face o diferență uriașă în bucătărie

Ritual nocturn de 5 minute care face o diferență uriașă în bucătărie

de Anastasia Paul    |    24 Dec 2023   •   23:20
Ritual nocturn de 5 minute care face o diferență uriașă în bucătărie

Un mic ritual nocturn de 5 minute face o diferență uriașă în bucătărie.

Mătur podeaua bucătăriei în fiecare seară. Știu, nu sună foarte interesant. Dar a devenit un fel de ritual și aproape că îl aștept cu nerăbdare. Îmi amintește de închiderea bucătăriei unui restaurant la miezul nopții.

Momentul meu cu mătura semnalează o tranziție, de la murdar la curat, de la muncă la odihnă. Ritmul mișcării și eficacitatea actului simplu mă calmeaz. Dar ritualul meu de măturare are și beneficii practice. Spăl mai rar, deoarece această măturare regulată previne acumularea de murdărie. Și îmi place cum se topește frustrarea de a mă împiedica de gustările vărsate ale fiicei mele, în timp ce le mătur rapid pentru totdeauna înainte de culcare.

Știu că măturatul nu este ideea tuturor despre un moment bun. Dar chiar nu trebuie să fie o corvoadă.

Iată  3 lucruri pentru a face din măturat un obicei:

1. Curăţă 
Poți să freci și să ștergi cu plăcere, știind că tot ce ajunge pe podea va fi îndepărtat. 

2. Mută totul din drum
Mută coșul de gunoi, glisează scaunul de masă pentru copii. Lasă calea liberă pentru a mătura mai ușor și mai rapid. În plus, praful și firimiturile se acumulează în jurul lucrurilor care staționează, așa că scoate-le din drum!

3. Mătură, mătură, mătură
Folosesc acest timp să mă gândesc la tot ce am făcut în acea zi, să fac un bilanț al lucrurilor din bucătărie pe care vreau să le folosesc mâine și să mă bucur pentru o treabă bine făcută, potrivit yahoo.com.

Când pun mătura și paleta de praf înapoi la locul lor, se instalează un sentiment de pace. Locu este gata pentru o altă zi. Ce diferență pot face cinci minute!

 

×
Subiecte în articol: bucătărie ritual matura curatenie