x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce ar trebui să ții o rolă de hârtie igienică în frigider

De ce ar trebui să ții o rolă de hârtie igienică în frigider

de Anastasia Paul    |    26 Iul 2023   •   22:30
De ce ar trebui să ții o rolă de hârtie igienică în frigider
Sursa foto: Hepta

După o zi lungă de muncă, ultimul lucru de care ai chef este să deschizi frigiderul și să fii întâmpinat de miros de mucegai.

Nu există nimic mai dezgustător decât un frigider murdar dar poate fi surprinzător de greu să-l păstrezi proaspăt și fără mirosuri urâte. 

Ți-ai curățat toate rafturile dar tot nu ai reușit să scapi de acel miros îngrozitor? Încearcă să pui o rolă de hârtie igienică în spatele raftului frigiderului. S-ar putea să pară nebunesc, dar proprietățile absorbante ale hârtiei igienice vor ajuta la absorbția mirosurilor.

Cel mai adesea, vinovatul pentru mirosul neplăcut este un fruct stricat, un suc vărsat, o pungă uitată de carne. Desigur, acesta poate fi cauzat și de prea multă umiditate, scurgeri de freon sau amoniac. Înainte de a încerca orice metodă, asigură-te că l-ai spălat și ai rezolvat eventualele scurgeri ori probleme tehnice, potrivit housedigest.com. 

Hârtia igienică absoarbe mirosurile neplăcute

Când ceva are un miros, este pentru că eliberează molecule mici. Aceste molecule călătoresc prin aer înainte de a le simți. În aerul cald sau umed, nasul tău este și mai sensibil iar mirosurile devin mai puternice. Frigiderul poate să nu fie cald, dar cu siguranță este foarte umed. Mediul umed și întunecat, împreună cu alimentele vechi, zaharurile și bacteriile, îl fac locul de reproducere perfect pentru tot felul de particule de miros neplăcut, care se leagă de moleculele de apă și plutesc în frigider până când deschizi ușa.

Din motive evidente, hârtia igienică este concepută pentru a fi extrem de absorbantă. Cu toate acestea, nu absoarbe doar lichidele la contact; le poate atrage și din aerul din jur. Dacă ai atins vreodată rola de hârtie igienică a băii după un duș cu aburi, este posibil să observi că se simte puțin umedă. Plasarea unei role de hârtie igienică curată în frigider va absorbi o parte din umiditatea interioară și, odată cu aceasta, acele particule mirositoare.

Sfaturi pentru utilizarea hârtiei igienice în frigider

Dacă vrei să încerci acest truc, folosește o rolă de hârtie igienică curată și proaspătă. Nu lua o rolă veche din baie, deoarece probabil conține unele particule de fecale din spray-ul pentru spălarea toaletei, cunoscut sub numele de efect de aerosoli, și nu dorești ca acele particule să fie în apropierea alimentelor.

Hârtia igienică fără parfum este cea mai bună pentru a evita ca frigiderul să miroasă a „câmpuri de lavandă” sau „lenjerie proaspătă”. După ce ai lăsat hârtia igienică să absoarbă mirosurile timp de câteva zile, este bine să o înlocuiești. Dacă nu este prea umedă sau mirositoare după ce a stat în frigider, nu există niciun motiv pentru care să nu o poți transfera în baie.


În comparație cu un dezodorizant pentru frigider cumpărat din magazin, hârtia igienică este mai veche și eficientă. Pentru a-i oferi și mai multă putere de combatere a mirosurilor, o poți asocia cu o cutie cu bicarbonat de sodiu sau chiar să aplici o pastă de bicarbonat de sodiu direct pe rolă. Pe măsură ce hârtia igienică atrage umezeala, bicarbonatul de sodiu alcalin va neutraliza mirosurile acide. Dacă ești mulțumit de rezultat, poți amplasa hârtia igienică și în alte zone predispuse la mirosuri, cum ar fi dulapuri și subsoluri.

×
Subiecte în articol: hartie igienica frigider mirosuri mucegai