Lucrările de forare primesc cereri și în această perioadă, deci nu există o restricție în ceea ce privește investițiile pe care românii își permit să le realizeze și în sezonul rece. Există, ce e drept, și persoane mai sceptice în ceea ce privește reușita unei astfel de lucrări, însă nu pentru că nu ar fi realizabilă, ci din cauza mâinii de lucru în principiu.
Lucrările de forare presupun aplicarea unor tehnici de lucru diverse, în funcție de zonă și litologia solului. Depind rezultatele și de instrumentele utilizate, de materiale, de experiența echipei. Sunt o recomandare forajele de adâncime medie, respectiv adâncă, pentru că în cazul acestora riscul de contaminare a apei este inexistent pentru că nu există impurități organice.
Demonstrația faptului că lucrările de forare sunt valabile și în sezonul rece o fac specialiștii EcoDrill, care oferă servicii profesionale pe întreg teritoriul țării. În funcție de tipul de sol, echipa aplică una dintre cele două tehnici de forare în care este specializată.
Tehnici de forare pentru rezultate de calitate și în sezonul rece
Pentru ca rezultatele oferite prin forare să corespundă cu așteptările, post analiza solului, echipa Ecodrill stabilește și metoda potrivită pentru fora. În principiu fiecărei zone din țară îi este caracteristic un anumit tip de sol.
O tehnică destul de complexă, care se utilizează la scară limitată în țară, este forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid. Este preferată cu precădere acolo unde există nisipuri, pietriș, argile sau mai simplu spus unde soluriile sunt fie moi, fie medii. Stabilizarea găurii de foraj se realizează cu ajutorul noroiului bentonitic. Este o soluție și în ceea ce privește detrișul. O adâncime exactă a acviferelor poate fi determinată numai după executarea carotajului electric.
Forajul uscat cu ciocan de fund este o altă tehnică aplicată de echipa Ecodrill, una ce se adresează de această dată zonelor cu sol dur sau semi-dur. În principiu zonele de munte și cele de deal presupun astfel de lucrări, acolo unde este vorbade calcar, roci diverse, ca marmura, granitul.
Despre zonele în care fiecare tip de sol se regăsește pot afla mai multe cei interesați pe Ecodrillforaje.ro. De altfel, recomandarea lor pentru cei care plănuiesc să investească într-o astfel de lucrare, fără a fi necesară amânarea lui până în sezonul cald, este de a avea deja informații care pot ajuta la determinarea caracteristicilor solului, a zonelor, de tipul forajelor executate în aceeași zonă, dacă e cazul.
Referitor la aceasta practică de forare ultim menționată, vine cu avantajul că poate fi observată litologia solului, precum și adâncimea pe care o au stratele acvifere în orice moment al execuției.
Pentru a stabili cât este de eficientă executarea unui foraj într-o anumită locație, recomandarea unei echipe experte este necesară și de preferat. În funcție de dimensiuni și rezultatele urmărite, cei interesați se pot orienta după opțiunile propuse de Ecodrill pentru a identifica tipul de forare potrivit și totodată pentru a solicita execuția lucrării. Informații cu privire la cheltuielile pe care le presupune și alte astfel de informații vor fi furnizate când se cunosc detalii vizavi de tipul de lucrării necer de realizat.