x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tapetul lichid, soluţie modernă de decorare

Tapetul lichid, soluţie modernă de decorare

19 Iul 2007   •   00:00

Pereţii interiori pot fi decoraţi cu multe materiale. Pentru a obţine efecte deosebite şi personalizate, tapetul pare a fi soluţia cea mai potivită.

Pereţii interiori pot fi decoraţi cu multe materiale. Pentru a obţine efecte deosebite şi personalizate, tapetul pare a fi soluţia cea mai potivită. Şi asta pentru că modelele imprimate, culorile şi modul de aplicare il recomandă ca soluţie sigură şi cu efect rapid de schimbare a atmosferei unei incăperi. Există tapete de hărtie, din materiale textile, dar şi din materiale noi, care permit vopsirea suprafeţei cu vopsele lavabile. Dar pentru că sunt mulţi potenţiali clienţi care renunţă la efectul decorativ al tapetului din cauza atenţiei pe care trebuie să o acorde montajului, producătorii occidentali s-au reorientat şi au scos pe piaţă un nou material: tapetul lichid.

Sub formă de pastă

Tapetul lichid este denumit astfel pentru a sugera faptul că se aplică umed. Practic, acest material este ambalat la fel ca şi vopseaua lavabilă (in cutii), respectiv ca o tencuială decorativă gata preparată. Tehnologia se bazeză pe cea de producere a hărtiei. Practic, dintr-o pastă umedă se obţine după aplicare un decor uscat. Tapetul se aplică uşor pe perete cu ajutorul unei gletiere, se intinde frumos şi uniform. După uscare el capătă aspectul unui tapet din fibre, care, in funcţie de model, poate avea inserate diverse ornamente in amestecul de bază, care crează ulterior un aspect general interesant.

Tapetul lichid este fabricat dintr-un amestec ce conţine bumbac, mătase, celuloză şi fibre (cu rol de liant, dar şi ca efect decorativ).

Principalele avantaje

Pentru că se aplică umed, unul dintre principalele avantaje il consitituie lipsa pierderii materialului. Practic nu mai sunt necesare măsurătorile şi tăierile pentru potrivirea materialului, obligatorii pentru tapetele care se vănd la role, şi nici de adezivul corespunzător tapetelor care se foloseşte pentru lipirea tapetului pe suprafaţa pereţilor. Tapetul lichid se aplică uşor şi continuu pe pereţi, ceea ce duce la economie de material. In plus, textura lui consistentă permite acoperirea diverselor imperfecţiuni ale peretelui. Producătorul german Wema susţine că acest tip de tapet, cu toate avantajele care le implică, dintre care noi am enumerat doar căteva, este şi mult mai ieftin. Preţul tapetului lichid, comparativ cu cel clasic, este la jumătate, cost in care este inclusă şi manopera (la tapetul lichid nu este nevoie de manoperă specială, pe cănd la cel clasic este recomandat să fie aplicat de profesionişti). La noi, tapetul lichid va fi in curănd disponibil in marile magazine de materiale de construcţii.

Tapetul lichid se poate aplica de către amatori. Practic il puteţi aplica singuri, fără a avea nevoie de asistenţă sau instrucţiuni speciale.

Pentru firme şi societăţi comerciale se pot realiza sigle sau desene cu ajutorul acestui tapet. Aplicăndu-se umed, din diverse nuanţe şi texturi de tapet se pot creea inscripţii gen text sau sigle. Asta este valabil numai pentru suprafeţe aflate la interior.

Tapetul lichid poate fi montat şi in băi, dar nu in zonele care sunt in contact direct cu apa (cum ar fi zona căzii sau cabina de duş).

Este potrivit şi pentru camere de copii, suprafaţa lui fiind rezistentă la loviri mecanice uşoare.

Site-uri de firme producătoare:

www.wema-fluessigtapete.com

www.variabella.at

www.tapete.de

www.fashion-design-tapeten.de

www.liquidwallpaper.com

www.fibrewall.net

×
Subiecte în articol: tapetul lichid dialog constructiv