x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber ”Chefi la cuțite”, din nou lider de piață cu o ediție ”de aur”

”Chefi la cuțite”, din nou lider de piață cu o ediție ”de aur”

05 Dec 2018   •   15:42
”Chefi la cuțite”, din nou lider de piață  cu o ediție ”de aur”

Telespectatorii își petrec fiecare început de săptămână urmărind „Chefi la cuțite, show ce s-a clasat din nou ca lider de piață pe toate categoriile de public. În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 19.59-23.10, show-ul a condus topul audiențelor. Așa se face că la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Antena 1 a fost lider cu o medie de 9,1 puncte de rating și 25% cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 8,7 puncte de rating și 24% cota de piață. La orașe emisiunea a fost lider cu o medie de 9.3 puncte de rating și 20,6 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 8,1 puncte de rating și 18 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 9,7 puncte de rating și 21 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 9,3 puncte de rating și 20,3 % cota de piață. În minutul de maximă audiență, aproape 2.400.000 de telespectatori, la nivel național, urmăreau spectacolul jurizărilor pe nevăzute.

Antena 1 a fost lider de audiență și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00 La orașe, postul de televiziune s-a clasat pe primul loc cu o medie de 8.7 puncte de rating și 19,3 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 8.5 puncte de rating și 18,8 procente din cota de piață.

Clipele de răsfăț ale preselecțiilor s-au apropiat de sfârșit, iar aseară chefii au împărțit ultimele voturi de încredere unor bucătari extrem de talentați. Pe lângă preparatele surprinzătoare și plating-urile unice, telespectatorii au avut parte, marți seară, pe Antena 1, de exemple motivaționale emoționante, de povești de viață desprinse din film, de momente cu mult umor, dar și de jurizări de aur.

Silviu Nedelea, un bucătar de 38 de ani, a devenit aseară și primul concurent din echipa lui chef Florin Dumitrescu, după ce a acceptat cuțitul de aur oferit de jurat. Pentru Silviu, gastronomia este totul, iar acest lucru poate fi confirmat de rezultatele cu care se laudă, căci George W. Bush, Silvio Berlusconi și Angela Merkel se numără printre personalitățile importante pentru care a gătit. Aseară, le-a pregătit juraților o farfurie de sushi reinterpretată, iar plating-ul sofisticat și gustul autentic al preparatului i-au asigurat trei cuțite, dar și un loc garantat în echipa lui chef Florin.

Printre rețetele care au mai impresionat aseară la masa jurizării s-au numărat și deserturile. Cosmin Toma, un concurent din Alba Iulia, le-a pus chefilor sub cloșuri o lumânare comestibilă și o piramidă de ciocolată, reușind să obțină cel mai original plating realizat până acum la ”Chefi la cuțite”. Și Costel Parnău a trecut fără emoții în etapa următoare cu o porție de gogoși pufoase cu vanilie și lămâie, dar preparatul său nu a fost singurul lucru care i-a lăsat pe chefi fără cuvinte. Concurentul are o poveste de viață desprinsă din filme, căci în urma unui accident a rămas fără o mână și fãrã ambele picioare. Aseară, a venit la „Chefi la cuțite” să demonstreze obstacol poate fi depășit cu ambiție și că o pasiune îți poate ”da viață” la propriu, iar cele trei cuțite din partea juraților i-au confirmat acest lucru.

De la lecții de limbă franceză, la cele de cântat, și până la discuții filosofice despre reîncarnare cu o concurentă care a mărturisit că ”aduce informații din alte dimensiuni pe pământ”, chefii s-au bucurat aseară de ultimele momente ale jurizărilor sezonului 6 ”Chefi la cuțite”. O elevă de 16 ani a impresionat cu o ruladă de bezea cu zmeură, iar o filipineză stabilită în România a pus în farfurie gustul autentic asiatic, impresionând definitiv: ”Este cel mai bun preparat dulce-picant pe care l-am degustat. Am mâncat tot! Este foarte gustos!”, afirma chef Florin.

Tot marți seară, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au intrat în lupta pentru ultimul bonus al sezonului, unul de aur: ”Ai puterea de a bloca un chef advers la una dintre confruntările pe echipe. Acesta nu va avea voie să vorbească 20 de minute.”. Invitatul special, Marian Cernat, cel ce stă în spatele logisticii bucătăriei ”Chefi la cuțite”, a jurizat trei farfurii deosebite, toate având la bază aceeași temă – amuse-bouche, o pregustare sofisticată ce deschide apetitul. Cu o farfurie tradițională reinterpretată, slănină afumată cu salată de ceapă roșie și muștar, chef Dumitrescu a reușit să cucerească papilele gustative ale juratului și a adjudecat miza incendiară a ultimei lupte culinare dintre cei trei, restabilind astfel și clasamentul final. Chef Dumitrescu conduce cu cinci cartoline, urmat de chef Bontea, ce a câștigat patru amulete speciale și de chef Scărlătescu, cu trei bonusuri, iar avantajele vor fi folosite în confruntările pe echipe, în funcție de strategia fiecăruia.

Ultimele cuțite vor fi împărțite de cei trei chefi săptămâna viitoare luni, 10 decembrie, în prima parte a ediției ce începe de la ora 20:00, urmând ca seara să se continue cu prima probă din Bootcamp, a doua etapă eliminatorie a concursului. Pe 11 decembrie, marți seară la Antena 1, cei calificați vor mai trece prin două probe de foc ce vor cerne talentul culinar, iar chefii își vor alege oamenii talentați cu care vor intra în curând în bucătăria ”Chefi la cuțite.

 

 

                 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 4 decembrie 2018

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite