Ediția de luni seară a adus un nou record de audiență pentru emsiunea „Chefi la cuțite”: show-ul a înregistrat cea mai bună cotă de piață la nivelul publicului comercial, de la lansarea sezonului 6. 29,2 procente din cota de piață și 10,4 puncte de rating a obținut în medie, pe publicul comercial, emisiunea de la Antena 1, care a fost urmată, pe locul secund, de Pro Tv, cu 7.4 puncte de rating și 20,6 % cota de piață. În intervalul orar în care a fost difuzată, 20.00-23.11, emisiunea „Chefi la cuțite” a fost alegerea celor mai mulți români, astfel că show-ul a fost lider de piață pe toate categoriile de public. La orașe, Antena 1 a condus cu o medie de 10,2 puncte de rating și 22,4 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6,8 puncte de rating și 14,8 % cota de piață. Iar la nivelul întregii populații a țării, „Chefi la cuțite” a fost lider cu o medie de 9,9 puncte de rating și 21,8 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6,8 puncte de rating și 15% cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 21.21, cel mai iubit show culinar era urmărit de aproape 2.500.000 de telespectatori, la nivel național.
Antena 1 a fost lider de piață luni, 3 decembrie, și în prime time (intervalul cuprins între 19.00-23.00) pe toate categoriile de public. Pe cel comercial, postul a condus cu 9,1 puncte de rating și 26,1 % cota de piață, fiind urmat de Pro Tv cu 7,3 puncte de rating și 21 % cota de piață. La orașe a înregistrat o medie de 9,3 puncte de rating și 20,3 % cota de piață, locul secund fiind ocupat de Pro Tv cu o medie de 7,4 puncte de rating și 16,2 % cota de piață. Și la nivel național Antena 1 a fost pe primul loc în preferințele telespectatorilor cu 9,4 puncte de rating și 20,2 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv a înregistrat o medie de 7,8 puncte de rating și 16,7 % cota de piață
În penultima confruntare a amuletelor din acest sezon, chefii s-au duelat în plăcinte pentru a obține un bonus foarte valoros și pentru a impresiona un invitat special la jurizare, Bogdan Piele, deținător al unui laborator de deserturi. Astfel, Chef Bontea a mizat pe gustul autentic al plăcintei de mere cu înghețată de vanilie, în vreme ce chef Dumitrescu a ales să se inspire din bucătăria franțuzească pentru o plăcintă cu spumă de migdale și prune confiate. O combinație aparte între dulce și sărat a fost regăsită în farfuria lui chef Scărlătescu, ce a pregătit o plăcintă tradițională de brânză și mărar, adăugând și un sos cremos de vanilie, iar savoarea inedită i-a adus și câștigul: ”Bontea, îți mulțumesc foarte mult că ai scos plăcinta mai devreme din cuptor, iar Dumitrescu...îți mulțumesc că ai pus mult zahăr peste ea. Așa mi-ați netezit mie drumul spre amuleta asta fantastică.”, a mărturisit acesta încântat. Astfel, chef Cătălin și-a câștigat dreptul de a oferi imunitate totală unui concurent din viitoarea sa echipă la oricare dintre probele individuale, oferindu-i șansa de a trece automat în următoarea confruntare.
Pe ultima sută de metri, bucătari talentați s-au întrecut la bancul de lucru pentru a obține o șansă de a lupta pentru visul lor culinar. Sorin Stan, un bucătar de 24 de ani, a venit cu gânduri mari în acest show, iar preparatul său sofisticat pe bază de caracatiță, o rețetă asiatică proprie, i-a convins pe chefi că merită să treacă în etapa următorare: „Nici nu mă gândesc să nu câștig. Am venit aici să fac ravagii.”, a mărturisit acesta încrezător. Și Marian Rusu, fost hairstylist, în prezent bucătar la o cantină studențească din Iași, a reușit să le demonstreze chefilor că iubește gastronomia, pasiune moștenită de la bunicii săi. Farfuria sa de muschiuleț de porc în crustă de parmezan cu verdețuri și piure de dovleac i-a asigurat trei cuțite din partea juraților, iar momentul verdictului a fost unul cu totul și cu totul emoționant. O figură cunoscută în show, Rodica Bârlea, concurenta în vârstă de 62 de ani, a revenit în platoul ”Chefi la cuțite” pentru o nouă șansă. Îndrăgostită de motoare și adrenalină, dar și de bucătărie, a reușit să le încânte papilele gustative ale juraților exigenți cu un foietaj dulce cu nucă, bezea și unt, demn de 3 cuțite: ”Sunt atât de gustoase, de fragede…sunt senzaționale la gust!”, afirma chef Dumitrescu.
Telespectatorii s-au delectat aseară la „Chefi la cuțite” nu doar cu preparate savuroase, ci și cu momente pe măsură. Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au fost la un pas de a distruge bucătăria” și au făcut tot ce au putut pentru a-i încurca pe ceilalți concurenți, dar s-au încurcat pe sine într-o rețetă gătită în premieră la bancul de lucru al celui mai iubit show culinar. ”Plăcintă cu de toate”, asa s-a numit preparatul băieților, ce a conținut carne, brânză și mere: ”Asta este invenția secolului. Într-o perioadă în care nimeni nu mai are timp să gătească, un om inteligent a inventat plăcinta aperitiv, fel principal și desert. Nici plăcinta nu mai este ce a fost!”, se amuzau chefii copios. Plini de făină, Liviu și Andrei au asigurat umorul în platou, dar au reușit să obțină și cuțitele juraților pretențioși.
Un moment cu totul și cu totul emoționant a fost jurizarea Elisabetei Ene, mătușa lui Cătălin Scărlătescu ce a venit în platou pentru a-i face o surpriză juratului. Fără să se aștepte o secundă ca ciorba de casă să fie gătită de o persoană dragă, chef Cătălin a rămas fără cuvinte în momentul în care din spatele ușilor și-a făcut apariția doamna Elisabeta, cu lacrimi în ochi: ”Cătălin era gingaș, vorbea extraordinar de frumos și de politicos, oricât era el de mic. Sunt foarte bucuroasă…pentru că a ajuns cineva în viață și este respectat. Toată lumea îl apreciază. M-am bucurat să vin...a fost o revedere după mulți ani, am fost extrem de emoționată.”, a afirmat aceasta la finalul serii.
Ultima ediție integrală de jurizări pe nevăzute și lupta pentru ultima amuletă a sezonului 6 continuă diseară pe Antena 1, într-o nouă ediție a celui mai iubit show culinar, de la 20:00, pe Antena 1.
Sursa:Kantar Media |
Copyright:ARMADATA S.R.L. |
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group |
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National |
Perioada 3 decembrie 2018 |