x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Competiția capătă o savoare internațională în noul sezon „Chefi la cuțite”

Competiția capătă o savoare internațională în noul sezon „Chefi la cuțite”

06 Apr 2018   •   22:10
Competiția capătă o savoare internațională  în noul sezon „Chefi la cuțite”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Cel de-al cincelea sezon „Chefi la cuțite”, ce are premiera pe Antena 1, pe 9 și 10 aprilie de la ora 20:00, va aduce în fața juraților cele mai memorabile personaje şi poveşti de viaţã impresionante. Așa se face că Bontea, Dumitrescu și Scărlărescu se vor afla față în față cu bucătari talentați, pasionați ce au poftă să descopere secretele gastronomiei, dar și străini ce au trecut granițele țării pentru a-și îndeplini visul. Competiția devine internațională, iar preparatele vor fi și ele, care mai de care mai variate.

Talentul și entuziasmul de a găti va fi dezvăluit încă din prima etapă a jurizărilor pe nevăzute, unde fiecare concurent are o singură șansă de a impresiona. O parte dintre noii concurenți se vor prezenta în fața chefilor cu o farfurie din bucătăria internațională, specifică zonei din care provin. Gustul vibrant al preparatelor chinezești, combinațiile savuroase ale rețetelor sud africane, sau prospețimea bucătăriei thailandeze vor face parte din ,,meniul” celui de-al cincelea sezon.

Astfel, un inginer în telecomuncații născut în Kongo va dori să îi impresioneze pe chefi cu o tocăniță braziliană, în timp ce un filipinez cu multă experiență în domeniu va paria pe un preparat specific țării sale, tăiței de orez cu sos de stridii. Și un student din India, a cărui pasiune este muzica, se va prezenta în fața chefilor cu un aperitiv inedit. Bucătăria exotică a acestei țări va fi o surpriză pentru chef Bontea, care a declarat anterior că și-ar dori să deguste bucatele lor tradiționale, dar dacă tânărul este suficient de talentat pentru a trece în etapa următoare, telespectatorii vor vedea în cel de-al cincelea sezon.

Concurenți din Canada, China, Indonezia sau chiar Republica Dominicană se vor întrece pentru a obține votul de încredere al chefilor. Și pentru că noul sezon este construit în jurul poveștilor celor ce trec pragul bucătăriei „Chefi la cuțite”, show-ul culinar va expune și momentele cheie din viața celor ce speră ca acest show să se transforme într-un capitol important din parcursul lor. Ce i-a determinat să ajungă în România, care sunt punctele comune ale meseriei lor cu gastronomia, dar și care a fost imboldul pentru a participa la „Chefi la cuțite”, toate acestea se vor regăsi printre ingredientele edițiilor ce vor urma.

Care sunt cele mai spectaculoase apariții din etapa jurizărilor pe nevăzute, dar și ce ingrediente speciale din bucătăria internațională își vor face apariția pe bancul de lucru al celei mai iubite emisiuni culinare, telespectatorii Antena 1 pot vedea în marea premieră a sezonului 5 ,,Chefi la cuțite”, din 9 și 10 aprilie, ora 20:00.

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite