x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber “Cosmos”-ul lui Sagan, varianta modernă

“Cosmos”-ul lui Sagan, varianta modernă

de Sebastian S. Eduard    |    13 Mar 2014   •   16:19
Lansat cu participarea lui Obama, serialul are premiera duminică pe National Geographic
În anii 80 serialul “Cosmos”, prezentat de carismaticul Carl Sagan, făcea furori – inclusiv în România. Peste 750 de milioane de telespectatori reprezentau un adevărat record.
Prezentat de dr. Neil deGrasse Tyson, considerat de mulţi drept “moştenitorul” lui Sagan, “Cosmos – odisee în timp şi spaţiu” este o cronică despre cum omul a descoperit legile naturii şi cum a găsit propriile coordonate în spaţiu şi timp. Serialul aduce în plus poveşti nespuse despre căutarea eroică a cunoaşterii, transportând privitorii către lumi noi din univers şi oferind o viziune a cosmosului de la cea mai mare la cea mai mică scală. Serialul inventează noi moduri de narare ştiinţifică pentru a dezvălui grandoarea universului şi reinventează elemente populare din serialul original, între care Calendarul Cosmic şi Nava Imaginaţiei. Cele mai profunde concepte ştiinţifice sunt prezentate cu o claritate extraordinară, îmbinând scepticismul şi uimirea şi ţesând rigurozitatea ştiinţifică laolaltă cu latura emoţională şi spirituală pentru a da naştere unei experienţe transcendentale. Grafica serialului este uimitoare şi chiar dacă Tyson nu are carisma lui Sagan, serialul se urmăreşte cu o reală plăcere.
Premiera din Statele Unite a fost prefaţată de un scurt speach al preşedintelui Barack Obama; la fel şi cea românescă - ea va putea fi urmărită duminică, începând cu ora 21:00, la National Geographic Channel.


×