x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Atenție la depozitarea merelor. Cum trebuie păstrate pentru a-și menține proprietățile cât mai mult timp

Atenție la depozitarea merelor. Cum trebuie păstrate pentru a-și menține proprietățile cât mai mult timp

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   14:30
Atenție la depozitarea merelor. Cum trebuie păstrate pentru a-și menține proprietățile cât mai mult timp
Sursa foto: Hepta

Merele sunt printre cele mai populare fructe. Ele au arome și gusturi extraordinare și pot fi incluse în mai multe preparate delicioase.

Însă ceea ce trebuie să știi despre ele este că trebuie depozitate separat de alte fructe. 

Unul dintre se regăsește în faptul că emit etilenă, un gaz care accelerează procesul de maturare a altor fructe și legume. Depozitarea împreună cu alte produse provoacă o maturare mai rapidă a acestora și le deteriorează prematur.

Totodată, merele au miros și gust puternic și pot transfera aceste atribute altor fructe și legume. Prin depozitarea separată, se evită schimbarea gustului sau a aromei altor alimente, potrivit spynews.ro.

De asemenea, merele sunt mai sensibile la temperatură și umiditate, iar dacă vrei să le păstrezi proaspete pentru o perioadă mai lungă, trebuie să fii atent unde le depozitezi.. Dacă le vei pune separat față de alte fructe, vei crea condiții optime pentru menținerea calității lor.

Merele pot fi mai fragile și pot avea o durată de viață mai scurtă decât alte fructe și legume. Depozitarea separată le ajută să nu  se strice prea repete ori să intre în contact cu microbi ori ciuperci care le deteriorează. 

Iată beneficiile merelor asupra sănătății:

Nutrienți: Conțin vitaminele A și C,, minerale, cum sunt potasiul și fierul, precum și fibre alimentare. 

Antioxidanți: Merele conțin antioxidanți, inclusiv flavonoide și polifenoli, care ajută la combaterea stresului oxidativ în organism. Acești antioxidanți pot contribui la reducerea riscului de boli cronice și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Reglarea nivelului de zahăr din sânge: Fibrele din mere ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale. Au un rol important în gestionarea diabetului de tip 2 și în menținerea unei sensibilități normale la insulină.

Hidratare și scădere în greutate: Au un conținut ridicat de apă, ceea ce asigură o hidratare sănătoasă. Fibrele din mere pot contribui la senzația de sațietate, facilitând gestionarea greutății corporale.

Sănătatea inimii: Consumul regulat de mere poate fi asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare. Fibrele, antioxidanții și fitonutrienții din mere reduc nivelul de colesterol și tensiunea arterială.

Sănătatea creierului: Antioxidanții din mere au beneficii pentru sănătatea creierului, contribuind la protejarea celulelor nervoase și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

×
Subiecte în articol: mere depozitare