Potrivit cumvaplace.ro, plecând de la rețeta de bază, unt moale frecat cu zahăr, am pregătit niște biscuiți cu ovăz și merișoare deshidratate (fructe uscate, fără zahăr!), ușor crocanți și cu miezul moale.
INGREDIENTE
-
180 g făină
-
1 linguriță de bicarbonat
-
1 linguriță de scorțișoară
-
225 g unt moale
-
200 g zahăr brun
-
50 g zahăr alb
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
2 ouă la temperatura camerei
-
1 linguriță de vanilie
-
250 g fulgi de ovăz
-
170 g merișoare
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie pergament.
- Amestecați făina cu bicarbonatul, scorțișoara și un praf de sare.
- Într-un castron mare bateți cu mixerul untul și cele două tipuri de zahăr*, la viteză medie, aproximativ 2 minute.
- Adăugați ouăle, unul câte unul, apoi puneți și vanilia.
- Cu mixerul la viteză mică, adăugați amestecul de făină, doar cât să se încorporeze.
- La final, puneți ovăzul și merisoarele.
- Folosind o lingură puneți amestecul de biscuiți pe tavă. Coaceți aproximativ 12-14 minute.
- Lăsați biscuiții cu ovăz și merișoare să se răcească timp de 2 minute, apoi îi scoateți pe un grătar.
REȚETĂ VIDEO
biscuiti