Mod de preparare:
1 Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se scurg de apă, se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un bol.
2 Când s-au răcit se adaugă dovlecelul dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc, ouăle, 80 g brânză de vaci, ceapa verde şi puţin rozmarin tocate mărunt.
3 Se adaugă 100 ml smântână, bicarbonatul de sodiu, o lingură cu seminţe de in şi o lingură cu seminţe de susan, sare şi piper după gust. Se adaugă făina şi se amestecă totul până se obţine o compoziţie omogenă.
4 Se lasă să se odihnească zece minute, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se pune compoziţie din loc în loc cu o lingură.
5 Se coc bliniile pe ambele părţi 2-3 minute, apoi se scot pe un platou cu o paletă cu găuri.
Sfat: Se servesc cu un sos din smântână, brânza de vaci rămasă, rozmarin tocat, sare şi piper.
Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro