x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Blinii cu verdeaţă şi sos

Blinii cu verdeaţă şi sos

06 Ian 2011   •   16:11
Blinii cu verdeaţă şi sos
145234-bucate13-20-page-4-image-0003.jpgIngrediente: doi cartofi, un dovlecel, 115 g făină, două ouă, 300 g smântână, 280 g brânză de vaci, o legătură ceapă verde, o crenguţă de rozmarin, seminţe de in, seminţe de susan, 5 g bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:
1 Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se scurg de apă, se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un bol.

2 Când s-au răcit se adaugă dovlecelul  dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc, ouăle, 80 g brânză de vaci, ceapa verde şi puţin rozmarin tocate mărunt.

3 Se adaugă 100 ml smântână, bicarbonatul de sodiu, o lingură cu semin­ţe de in şi o lingură cu seminţe de susan, sare şi piper după gust. Se adaugă făina şi se amestecă totul până se obţine o compoziţie omogenă.

4 Se lasă să se odihnească zece minute, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se pune compoziţie din loc în loc cu o lingură.

5 Se coc bliniile pe ambele părţi 2-3 minute, apoi se scot pe un platou cu o paletă cu găuri.

Sfat: Se servesc cu un sos din smântână, brânza de vaci răma­să, rozmarin tocat, sare şi piper.
Băutura: Fetească Albă

×