x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucatar de rezerva

Bucatar de rezerva

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    13 Dec 2006   •   00:00

In iarna asta e ultima strigare pentru porcul romanesc! Poate ar fi cazul sa ne-apucam sa numaram si zilele care-au mai ramas intre purcel si caltabos, ca la ultima "promotie" de bibani care-au trecut prin emotiile incorporarii... Dar daca e sa ne luam dupa vreme, grasunii, la care ne sta gandul burtii de pe la Mos Nicolae si pana-n Ajun, nici n-or sa mai aiba ce visa in noaptea de Ignat! Se vor inchipui probabil pe undeva pe la Capri, parlindu-si soriciul la soarele mediteranean, dat urgent la schimb pe lampa de benzina a vajnicului taran roman nepasator la samanatorismul lui Iorga. Ca face doar un leu! Vor juca poate si fazan cu denumiri rafinate ale starii de agregare a carnii in carnati, piftii, tocane, ciorbite si friptane. Doar noi, prevazatori, vom aduna mirodenii si scobitori in vederea unor batalii epocale pe fata de masa!

×