La final, le-am adăugat un sos cremos din smântână și brânză de vaci și i-am mâncat alături de o salată de castraveți cu puțin usturoi. Poftă bună și vouă!
INGREDIENTE
-
1 kg cartofi noi
-
200 g smântână
-
200 g brânză de vaci
-
Chives (sau frunze de ceapă verde ori mărar)
-
Ulei de floarea-soarelui (sau de măsline)
Citește pe Antena3.roCare e cauza morții lui Silviu Prigoană. Acestuia i s-a făcut rău în timp ce mânca -
3 caței de usturoi
-
1 frunză de dafin
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați cartofii în coajă și îi puneți la fiert, întregi, în apă cu sare și frunza de dafin.
- Între timp, încălziți într-o crăticioară 4-5 linguri de ulei cu usturoiul pisat, 3-4 minute.
- După 10 minute de fiert în clocot, scurgeți apa și așezați cartofii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt (să o spălați mai ușor).
- Crestați cartofii pe lungime și îi ungeți cu uleiul aromatizat cu usturoi. Dați la cuptorul bine încins, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
- Amestecați smântâna cu brânza de vaci și un praf de sare și puneți câte o linguriță deasupra fiecărui cartof. Presărați cu frunze de chives sau mărar. Poftă bună!