x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cât timp putem păstra alimentele în frigider. Depășirea perioadei poate provoca probleme grave de sănătate

Cât timp putem păstra alimentele în frigider. Depășirea perioadei poate provoca probleme grave de sănătate

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   20:30
Cât timp putem păstra alimentele în frigider. Depășirea perioadei poate provoca probleme grave de sănătate
Sursa foto: Hepta

Alimentele pot fi păstrate în frigider mai multe sau mai puțin zile, în funcție de tipul acestora. Depășirea perioadei ne poate provoca probleme grave de sănătate.

Astfel că este important să știm cât timp putem ține în frigider carnea, ouăle, peștele, mezelurile, maioneza.

Carne

Carnea crudă nu poate fi păstrat prea mult timp în frigider. Astfel că termenul maxim este de 2 zile. Dacă vrem să o păstrăm mai mult, atunci trebuie congelată. 

Carnea gătită se menține proaspătă timp de 3-4 zile, în caserole închise. Aceasta trebuie să se răcească înainte de a fi pusă în frigider. 

Ouă

Ouăle se pot ține mult timp în frigider fără să se strice, până la circa 3 săptămâmni. Acestea au, de obicei, un loc special, pe ușa frigiderului. Dar trebuie să mai știți că este indicat să se pună pe rafturile de sus și în spate pentru a preveni diferențele de temperatură. În plus, este de preferat să fie păstrate în ambalajul original, potrivit Realitatea.net.

Ouăle fierte au un termen mai scurt de valabilitate, de o săptămână. Acestea se păstrează în caserole închise pentru a nu absorbi mirosurile și a nu se deshidrata. Se pun îmn partea de jos a frigiderului. 

Pește

Peștele gătit poate fi ținut în frigider timp de 2-3 zile. Trebuie să se răcească după ce a fost preparat și depozitat într-un recipient închis. 

Mezeluri

Mezelurile consrvate se pot păstra maxim 6 zile în frigider după ce ambalajul a fost deschis. Dacă sunt proaspete însă, nu pot fi ținute mai mult d e 2 zile. Mezelurile și cârnații proaspeți pot fi însă congelați și se pot păstra astfel timp de 2 luni.

Maioneza

Maioneza se poate ține timp de 2 luni în frigider după ce a fost deschisă.
 

 

 

×
Subiecte în articol: frigider alimente