x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ce gust are cafeaua din „caca de pisică”, cea mai scumpă cafea din lume...?

Ce gust are cafeaua din „caca de pisică”, cea mai scumpă cafea din lume...?

22 Iul 2014   •   23:30
 Ce gust are cafeaua din „caca de pisică”, cea mai scumpă cafea din lume...?

…dacă mai lungeam puțin titlul, ieșea cred tot articolul în el. Dar am mai păstrat ceva și pentru rândurile următoare despre cafeaua din ”caca de pisică”.

Să o luăm cu începutul. Pur întâmplător, pe drumul de întoarcere din Penglipuran (...) am ajuns la o cafenea unde se pregătea în mod tradițional cea mai scumpă cafea din lume – cafeaua Luwak, băutura cunoscută drept ”cafea din caca de pisică”. Este un sortiment aparte obținut din boabele care au fost ingerate de animalul Paradoxurus hermaphroditus, specie asemănătoare zibetei. Aduce foarte mult cu o pisică având ochi diabolici. (...)

Animalele se hrănesc cu boabele coapte de cafea dar pe care nu le digeră în totalitate, apoi, când le dau afară, ele sunt spălate, uscate, apoi prăjite, măcinate și tranformate într-o băutură cu o aromă aparte.  Pentru că animalele în sălbăticie sunt greu de urmărit unde și când își fac nevoile, au fost dezvoltate ferme în care se cresc și unde timidele Luwak sunt ținute în cuști și îndopate cu boabe de cafea pentru, mă scuzați, a se căca mult.  (...) 
(un text de Toade Păun)

Citește articolul integral AICI.

×
Subiecte în articol: felicia cafea