Unul dintre cei mai renumiti chefs din Romania, chef Joseph Hadad, a lansat aseara, in cadrul unui eveniment special, primul restaurant ce ii poarta numele. Joseph, noul restaurant cu specific mediteranean-frantuzesc, a fost inaugurat alaturi de toti prietenii si apropiatii celebrului chef.
Aflat in inima Bucurestiului, intr-o casa cu istorie si dichis, redecorata intr-un stil modern, restaurantul a fost finalizat integral intr-un timp record, chiar inainte cu cateva ore de inceperea evenimentului, dupa un maraton de munca de aproape o luna. Restaurantul dispune de o capacitate de pana la 170 de persoane, incluzand si o terasa spatioasa, un loc perfect pentru vara care se apropie.
La interior, locatia este impartita pe 2 niveluri, avand posibilitatea de organiza si intalniri sau petreceri private, atat intr-un separeu special amenajat, cat si la mansarda. Cum temperaturile ridicate au inceput sa se faca simtite, terasa restaurantului va reprezenta atractia sezonului, fiind gandita ca o oaza de liniste, care te face sa simti purtat undeva departe de agitatia Bucurestiului.
“A fost un moment emotionant pentru mine, intrucat era un vis vechi al meu si inca nu imi vine sa cred ca am deschis portile. Pentru mine incepe o noua etapa a vietii mele. Tin sa le multumesc in mod deosebit si celor 2 prieteni si parteneri, fara de care ziua de astazi nu ar fi fost posibila, Raluca Sandu si Ziv Tetelman. Restaurantul nu este neaparat unul de lux, nu l-am gandit sa fie foarte elegant, insa mancarea va fi cu siguranta pe gustul celor mai mari gurmanzi”, a declarat chef Joseph Hadad.
Meniul va cuprinde specialitati din bucataria rece: de la pate de ficat de gasca cu trufe marinate si sashimi de somon, pana la carpaccio de caracatita si salata de rata confiata cu andive; din bucataria calda: de la scoici Saint Jacques si homar cu risotto, pana la coroana de miel si file de vita cu ficat de rata. De asemenea, meniul are si o linie de desert unica, cu preparate special create de chef Hadad: Exotic soup, cu Lapte de cocos, fructul pasiunii, fructe proaspete si sorbetto Pina colada sau Chocolate bar cu Amarena cherry financier, alune de padure, migdale si dovleac maruntite, inghetata beurre noisette.
La evenimentul de lansare au participat peste 200 de invitati, printre care nume cunoscute din sfera showbiz-ului, a diplomatiei, sportului, a afacerilor, precum si numerosi reprezentanti mass-media.
Personalitati si vedete precum Mircea Sandu, Victor Piturca, Ionut Lupescu, Catalin Botezatu, Mirela Vescan, Mihaela Calin, Crina Abrudan, Ozana Barabancea, Andrei Aradits si Cosmin Selesi l-au felicitat pe chef Joseph Hadad pentru initiativa mult asteptatata si dorita de altfel. I-au fost aproape in acest moment important si colegii de platou de la show-ul Top Chef, difuzat de Antena 1, Nicolai Tand, Tudor Constantinescu si Alina Puscas.
Restaurantul Joseph si-a deschis portile oficial astazi, 26 aprilie, incepand cu ora pranzului. Sunt asteptati toti cei care vor sa experimenteze retete savuroase, la preturi corecte.
Despre Chef Joseph Hadad
Joseph deține secretele a peste 2000 de rețete sofisticate și, ca chef reputat al bucătăriei internaționale, a avut oportunitatea să creeze adevărate show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein. Staruri de cinema și legende pop-rock au fost de asemenea oaspeții lui Joseph Hadad; printre aceștia, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și multi alții.
Din 1997 s-a stabilit in Romania, unde, vreme de 14 ani, a dezvoltat conceptul de “gourmet cuisine” la Casa Vernescu, ca Executive-Chef. Ulterior, din 2011, a dat curs unei noi provocari, devenind partener si Executive-Chef al cunoscutului restaurant Aqua, din Herastrau.
Din 2012, Chef Joseph Hadad face parte din juriul Top Chef, in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase show-uri culinare din Romania.