BARUL CASEI
Daca arunci o privire catre paharul de Fizz, ai putea sa ai impresia ca toata ceata din Londra s-a concentrat in el.
Aceasta bautura in amestec este preferata de aristocratii englezi si, asemeni lor, are o traditie, are o istorie, are rude in Statele Unite ale Americii. Ea este "cocolosita" pana a fi adusa pe platou unui Sir sau unei Lady din inalta societate. VICTORIE! Fizz-ul clasic, adica cel care contine gin, ca, de altfel, si toate celelalte, trebuie sa respecte o singura conditie: sa fie spumos cand este servit. Altfel, numele lui nu va avea nici o valoare (to fizz (engl.) - a spumega). Acest cocteil are o origine invaluita in mister. Se crede ca el a ajutat marina engleza sa atace decisiv marina franceza la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Resursele alimentare ale englezilor, care asigurau necesarul de vitamina C, aproape se epuizasera. Pericolul scorbutului incepuse sa ameninte. Atunci, Amiralul Nelson a creat o bautura pe baza de suc de lamaie si gin cu care si-a incurajat marinarii. FIZZ AMERICAN. Povestea bauturii Ramos Gin Fizz, acea ruda americana despre care am amintit mai sus, este mult mai clara si mai sigura. Aceasta din urma a fost inventata in 1888, in New Orleans, de un mixolog pe nume Henry Ramos. Ceea ce a adus el nou in reteta a fost apa cu miros de floare de portocal. Desi aceasta nu este simtita ca atare in bautura, dupa ce bei cocteilul lui Ramos ai impresia ca "bei o floare". Astfel incercau consumatorii sa explice gustul Fizz-ului. Un alt ingredient care e greu de "detectat" este albusul de ou, el nu modifica gustul amestecului, insa ii da un aspect cetos - cartea de vizita a bauturii. Ramos a pastrat mult timp in secret modul de preparare a cocteilului. Chiar daca in prezent sunt cunoscute toate ingredientele, se spune ca doar la hotelul Roosvelt se mai prepara Ramos Gin Fizz adevarat, pentru ca doar mixologul de acolo cunoaste secretul Gin Fizz-ului.
|
FIZZ NEALCOOLIZATRAMOS GIN FIZZ |
Citește pe Antena3.ro