x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum depozitezi roșiile pentru a le menține prospețimea mai mult timp

Cum depozitezi roșiile pentru a le menține prospețimea mai mult timp

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2023   •   15:00
Cum depozitezi roșiile pentru a le menține prospețimea mai mult timp
Sursa foto: Hepta

Suntem tentați să ținem legumele în frigider pentru a nu se strica însă aceasta s-ar putea să nu fie o soluție pentru unele dintre ele.

Printre cele mai căutate legume sunt roșiile. Acestea pot fi adăugate în salate, paste, ciorbe, tocane, fiind astfel consumate atât în stare crudă cât și preparate. termic. 

Însă despre acestea specialiștii spun că depozitarea în aparatele frigorifice le scurtează de fapt termenul de valabilitate. Temperaturile scăzute le degradează, devin moi mai repede și se strică. 

Astfel că păstrarea roșiilor este indicată într-un loc răcoros din casă, o cămară sau chiar în bufetul din bucătărie, la distanță de alte fructe și legume care emit în aer etilenă, un gaz care grăbește procesul de degradare. Se pot pune într-un coș ori un vas, cu atenție pentru a nu fi lovite. 

Și congelarea lor este recomandată, în cazul în care ai o cantitate prea mare și nu o poți consuma rapid. Totodată, nu este indicat să fie spălate înainte de depozitare întrucât apa poate provoca dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Trebuie spălate doar înainte de consum, potrivit dcnews.ro.

 

×
Subiecte în articol: roşii frigider