
Vestea bună este că nu trebuie să arunci preparatul la gunoi și să o iei de la capăt.
Metoda care îți salvează mâncarea
O felie de pâine uscată îți poate salva tocănița, sosul sau chiar o supă. Pâinea mai veche absoarbe foarte bine uleiul. O introduci în preparat și aceasta atrage excesul de ulei, lăsând mâncarea mai echilibrată și gustoasă, potrivit dcnews.ro.
Poți folosi acest truc în:
- tocănițe
- mâncăruri cu legume prăjite
- sosuri de roșii grase
- supe în care ai scăpat prea mult ulei

Cum aplici metoda
- Ia o felie de pâine uscată, nu mucegăită.
- Taie-o în 2-3 bucăți dacă este prea mare.
- Pune-o în oală peste mâncare, când preparatul este aproape gata.
- Las-o 2-3 minute, apoi scoate-o cu o lingură.
Dacă preparatul este foarte gras, poți repeta trucul cu a doua bucată de pâine.
Pâinea uscată acționează ca un burete natural.
- nu modifică gustul mâncării
- nu strică textura- nu este nevoie de ustensile speciale.