x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum scapi de surplusul de ulei din mâncare

Sfaturi în bucătărie. Cum scapi de surplusul de ulei din mâncare

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2025   •   13:00
Sfaturi în bucătărie. Cum scapi de surplusul de ulei din mâncare

Se întâmplă să pui prea mult ulei în mâncare atunci când gătești și nu știi cum să rezolvi problema rapid.

Vestea bună este că nu trebuie să arunci preparatul la gunoi și să o iei de la capăt.

Metoda care îți salvează mâncarea

O felie de pâine uscată îți poate salva tocănița, sosul sau chiar o supă.  Pâinea mai veche absoarbe foarte bine uleiul. O introduci în preparat și aceasta atrage excesul de ulei, lăsând mâncarea mai echilibrată și gustoasă, potrivit dcnews.ro.

Poți folosi acest truc în:

- tocănițe

- mâncăruri cu legume prăjite

- sosuri de roșii grase

- supe în care ai scăpat prea mult ulei

Cum aplici metoda

- Ia o felie de pâine uscată, nu mucegăită.

- Taie-o în 2-3 bucăți dacă este prea mare.

- Pune-o în oală peste mâncare, când preparatul este aproape gata.

- Las-o 2-3 minute, apoi scoate-o cu o lingură.

Dacă preparatul este foarte gras, poți repeta trucul cu a doua bucată de pâine.

Pâinea uscată acționează ca un burete natural. 

- nu modifică gustul mâncării

- nu strică textura- nu este nevoie de ustensile speciale.

 

×
Subiecte în articol: ulei