x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "Drumul european al boilor” începe în Transilvania

"Drumul european al boilor” începe în Transilvania

de Tudor Cires    |    21 Iun 2010   •   00:00

La Bicfalău, în judeţul Covasna, a fost lansat proiectul turistic internaţional intitulat "Drumul european al bovinelor sure de stepă", pe care România îl va derula în parteneriat cu Ungaria, Slovacia, Austria, Germania şi Italia.
"Drumul boilor" îşi propune să reconstituie traseul parcurs între anii 1250-1760 de o renumită rasă de bovine, "sura de stepă". El va străbate mai multe regiuni din şase state europene, pe străvechile rute pe care erau transportate aceste animale dinspre estul spre vestul Europei.

Pe traseu, vor fi amenajate hanuri şi pensiuni unde turiştii vor gusta bucate tradiţionale şi se vor odihni, asemenea călătorilor de altădată. De asemenea, vor vizita fermele de bovine amenajate în apropiere.
Proiectul a fost iniţiat de Germania şi Austria, ţări în care se înregistrează o pronunţată tendinţă de întoarcere la natură şi tradiţii. Intrarea României ca partener în acest proiect, apreciaza specialiştii, ar putea atrage o "explozie" în privinţa numărului de turişti străini. "Drumul boilor" va fi cel de-al doilea drum turistic care va străbate judeţul Covasna, după "drumul apelor minerale".

×
Subiecte în articol: travel news