x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimente

Evenimente

06 Dec 2006   •   00:00
Evenimente
Agenda Gurmanda

In tara
Luxury Show - Bucuresti, 7-10 decembrie. Peste 80 de firme, restaurante si hoteluri participa la expozitia luxului de la Romexpo. (C.C.)

Bucuresti - Suveniruri, 8-11 decembrie. La Romexpo se organizeaza cea de-a X-a editie a expozitiei internationale "Cadouri pentru sarbatori". (C.D.)

Bucuresti - D’alle(s) Mosului, 1-24 decembrie. Vizitatorii sunt asteptati in numar cat mai mare la Sala Dalles, prilej potrivit pentru a cumpara si cadouri dulci celor dragi. (S.C.)

In lume
Festivalul International al fructelor si legumelor, 7-10 decembrie, Maroc. La Agadir sunt asteptati vizitatorii care vor degusta fructe si legume exotice. (S.C.)

Cornwall Festival, 10 noiembrie-10 decembrie, Anglia. Producatorii agricoli din regiunea Cornwall sunt vedetele festivalului. Participantii sunt imbiati cu preparate de sezon realizate de bucatari englezi. (S.C.)

Sarbatoarea Vinului, 8-10 decembrie, Texas. Turistii vor putea vizita pivnitele din Fredericksburg. Pe langa degustarea de vinuri, gurmanzii vor fi serviti cu preparate culinare deosebite. (S.C.)

Bucate traditionale la Alba-Iulia. Debutand duminica trecuta, Targul anual al bucatelor traditionale de la Alba-Iulia marcheaza sarbatoarea Marii Uniri asa cum romanul stie mai bine: cu masa incarcata.(foto sus) Pe langa surprize spectaculoase - un bou la protap - despre care vom mai vorbi, targul s-a vrut un adevarat index de gastronomie romaneasca. Si-a iesit! (P.K.R.)

Faina speciala. La sfarsitul lunii noiembrie, una dintre societatile de morarit si panificatie din Romania a lansat o noua marca de faina (foto). Ioan Vladu, directorul general, a precizat ca sunt "singurii producatori de faina pentru pizza, ambalata la pungi de un kilogram aflata pe piata". (A.B.)
"La masa pe nimeni cu graiul sa nu mahnesti, ca masa cere veselie si tihnire la mancare"
  • Proverb romanesc
  • Meniuri cu timbru

    Camelia Spataru, Oltenita: "De curand am fost martora unei dispute pe teme culinare. O colega de serviciu spunea ca sunt mai sigure tocatoarele de lemn decat cele de plastic. Daca este asa, de ce cumparam mai des tocatoare din plastic? Ne punem oare in pericol sanatatea?"
    Intr-adevar, exista si acum dispute pe aceasta tema. Important este ca, atat timp cat le spalam foarte bine cu apa si detergent dupa fiecare utilizare, ambele tipuri de tocatoare sunt sigure. Ca un plus de siguranta, in cazul tocatoarelor din lemn se poate razui suprafata, iar cele din plastic pot fi puse intr-o solutie ce contine inalbitori, pentru a evita aparitia mucegaiului. In concluzie, puteti folosi orice tip de tocator, avand grija insa sa respectati intocmai regulile de igiena.

    Elena Radulescu, Constanta: "Am gasit intr-o carte de bucate, printre ingredientele unei retete de desert, si tapioca. Nu prea stiu despre ce este vorba. Ma puteti ajuta?"
    Tapioca este o substanta alimentara cu o consistenta fainoasa obtinuta din tuberculii maniocului. Faina de tapioca are culoarea alba si se foloseste in special in alimentatia copiilor. Se pot face budinci, jeluri sau se pot ingrosa sosurile si piureurile. Pentru a prepara jeleu de tapioca, amestecati doua linguri de faina de tapioca cu 500 ml apa. Lasati sa se inmoaie faina timp de trei ore, apoi asezati vasul deasupra focului pana cand compozitia se limpezeste. Se indulceste cu zahar sau cu lapte de cocos. In Brazilia, tapioca este numele unui desert care se obtine prin amestecul fainii de tapioca impreuna cu miezul de nuca de cocos ras. (S.C.)
    ×
    Subiecte în articol: tapioca