Miercuri, 23 februarie, la Varşovia, în cadrul Expo Sweet Fairs, au avut loc preliminariile pentru Europa de Est ale World Chocolate Masters 2011 (Campionatul Mondial al Maeştrilor Ciocolatei). Echipa României a fost formată din două persoane: Florin Bălan, promotor al Grupului de firme Pralin din Cisnădie, şi Anda Calinici, specialist în deserturi şi consultant gastronomic. Deşi românii au fost invitaţi să participe la concurs doar cu trei săptămâni înainte de eveniment, rezultatul lor a fost apreciat. (T.C.)
Şampanie de Crâmpoşie
La 26 februarie a avut loc lansarea primului vin spumant din gama Prince Ştirbey, obţinut prin şampanizarea soiului românesc Crâmpoşie. Gazdele evenimentului au fost Ileana Kripp, nepoata prinţului Barbu Ştirbey şi proprietara actuală a domeniului, împreună cu soţul său, baronul Jakob Kripp. Familia princiară Ştirbey deţine încă din secolul al XVIII-lea domenii în Podgoria Drăgăşani, vinurile fiind apreciate în epocă în România şi la curţile regale din Europa. (C.D.)
Cadouri, cadouri...
La sfârşitul lunii februarie la Muzeul Ţăranului Român s-a desfăşurat Târgul Mărţişorului. Peste 300 de meşteri ţărani, artişti plastici şi studenţi i-au aşteptat pe bucureşteni cu mărţişoare inedite, precum mărţişorul tradiţional de Bucovina sau Bistriţa, mărţişoare suprarealiste şi de criză, mărţişoare trendy etc. Nu au lipsit nici „mărţişoarele gastronomice” precum prăjiturele de Alexandria şi Baia Mare, turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, suc de mere de Mălâncrav, produse apicole etc. (C.D.)
Mărţişoare gastronomice
În Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice în week-end-ul trecut s-a organizat un târg de mărţişor. Cei prezenţi au putut alege de la mărţişoare de diferite forme şi dimensiuni până la felicitări realizate manual. Pe lângă bunătăţile cu care vizitatorii deja s-au obişnuit, precum produse din carne de porc de Mangaliţa (carne fără colesterol), cârnaţi de casă, dulceţuri, produse apicole ecologice, plăcinte cu urdă şi mărar, cumpărătorii au avut ocazia să vadă cum se fac pâinea în ţest, ciocolata de casă şi halviţa. (C.D.)
Culori de Mărţişor
În perioada 23 februarie-1 martie, la Băneasa Shopping City s-a organizat Târgul cu mărţişoare „Culori”. Primăvara şi-a făcut simţită prezenţa, iar târgul cu mărţişoare a adus un strop de culoare la cumpăna dintre anotimpuri. La acest târg au putut fi achiziţionate diverse obiecte şi accesorii ce au devenit mărţişorul perfect. Evenimentul a fost plin de culori, iar bunul-gust s-a împletit cu frumosul. (C.D.)
Dezbracă-te de iarnă!
Palatul Copiilor din Capitală a fost gazda unui târg de mărţişor, numit Dezbracă-te de iarnă! (24 februarie-1 martie). Pe lângă mărţişoare cu pietre preţioase, cristale Svarowski sau perle de cultură, au fost etalate şi mărţişoare gastronomice: produse tradiţionale, de ciocolaterie, confiserie, dar şi multe alte delicatese. Copiii au putut să meşterească mărţişoare în lut, pe care le-au decorat după plac. (C.D.)
Târgul primăverii
În perioada 21 februarie -8 martie, toţi cei care vor trece pragul Muzeului Satului vor putea participa la evenimentul numit „Mărţişorul – vestitor al primăverii”. Se spune că cel care poartă mărţişor este ferit de rele şi de boală şi îi merge bine tot anul. Indiferent din ce zonă a ţării sunteţi, veniţi la Muzeul Satului perechi-perechi pentru a vă cumpăra cele mai frumoase şi vesele mărţişoare. Programul târgului este de luni până duminică, între orele 9:00 şi 16:00. (C.D.)
Citește pe Antena3.ro