x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

02 Mar 2011   •   19:17
Food world
Sursa foto: Isabela Păulescu/Agerpres
154470-bucate03-12-8.jpgLocul cinci pe harta est-europeană a ciocolatei
Miercuri, 23 februarie, la Varşovia, în cadrul Expo Sweet Fairs, au avut loc preliminariile pentru Europa de Est ale World Chocolate Masters 2011 (Campionatul Mondial al Maeştrilor Ciocolatei). Echipa României a fost formată din două persoane: Florin Bălan, promotor al Grupului de firme Pralin din Cisnădie, şi Anda Calinici, specialist în deserturi şi consultant gastronomic. Deşi românii au fost invitaţi să participe la concurs doar cu trei săptămâni înainte de eveniment, rezultatul lor a fost apreciat. (T.C.)

Şampanie de Crâmpoşie
La 26 februarie a avut loc lansarea primului vin spumant din gama Prince Ştirbey, obţinut prin şampani­zarea soiului românesc Crâmpoşie. Gazdele evenimentului au fost Ileana Kripp, nepoata prinţului Barbu Ştirbey şi proprietara actuală a do­me­niului, îm­preună cu soţul său, ba­ro­nul Ja­kob Kripp. Fa­milia princiară Ştir­bey deţi­ne încă din secolul al XVIII-lea do­me­nii în Podgoria Drăgă­şani, vinurile fiind apreciate în epocă în România şi la curţile regale din Europa. (C.D.)

Cadouri, cadouri...
La sfârşitul lunii februarie la Mu­zeul Ţăranului Român s-a desfăşurat Târgul Mărţişorului. Peste 300 de meş­teri ţă­rani, artişti plastici şi studenţi i-au aşteptat pe bucureşteni cu mărţişoare inedite, precum mărţ­i­şorul tradiţional de Buco­vina sau Bistriţa, mărţişoare suprarealiste şi de criză, mărţişoare trendy etc. Nu au lipsit nici „mărţişoa­rele gastronomice” precum pră­jiturele de Alexandria şi Baia Mare, turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, suc de mere de Mălâncrav, produse apicole etc. (C.D.)

Mărţişoare gastronomice
În Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice în week-end-ul trecut s-a organizat un târg de mărţişor. Cei prezenţi au putut alege de la mărţişoare de diferite forme şi dimensiuni până la felicitări realizate ma­nual. Pe lângă bunătăţile cu care vizitatorii deja s-au obişnuit, precum produse din carne de porc de Mangaliţa (carne fără colesterol), cârnaţi de casă, dulceţuri, produse apicole ecologice, plăcinte cu urdă şi mărar, cumpărătorii au avut ocazia să vadă cum se fac pâinea în ţest, ciocolata de casă şi halviţa. (C.D.)

Culori de Mărţişor
În perioada 23 februarie-1 martie, la Băneasa Shopping City s-a organizat Târ­gul cu mărţişoare „Cu­lori”. Pri­măvara şi-a făcut simţită pre­zenţa, iar târgul cu măr­ţişoare a adus un strop de culoare la cumpăna dintre anotimpuri. La acest târg au putut fi  achiziţionate diverse obi­ecte şi accesorii ce au de­venit măr­­ţişorul perfect. Evenimentul a fost plin de culori, iar bunul-gust s-a împle­tit cu frumosul. (C.D.)

Dezbracă-te de iarnă!
Palatul Copiilor din Capita­lă a fost gazda unui târg de mărţişor, numit Dezbra­că-te de iarnă! (24 fe­bru­a­rie-1 martie). Pe lângă măr­ţi­şoare cu pietre pre­ţioase, cristale Svarowski sau per­le de cultură, au fost etalate şi măr­ţi­şoare gastronomice: produse tra­diţio­nale, de ciocolate­rie, confiserie, dar şi multe alte delicatese. Co­piii au putut să meşte­reas­că mărţişoare în lut, pe care le-au decorat după plac. (C.D.)

Târgul primăverii
În perioada 21 februarie -8 martie, toţi cei care vor trece pragul Muzeului Satului vor putea participa la evenimentul numit „Mărţişorul – vestitor al primăverii”. Se spune că cel care poartă mărţişor este ferit de rele şi de boală şi îi merge bine tot anul. Indiferent din ce zonă a ţării sunteţi, veniţi la Muzeul Satului perechi-perechi pentru a vă cumpăra cele mai frumoase şi vesele mărţişoare. Programul târgului este de luni până duminică, între orele 9:00 şi 16:00. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar