Educaţie culinară
Începând cu luna martie, timp de cinci luni, Restaurantul „Bucătăraşul cel dibaci” lansează programul de educaţie culinară „Secretele bucătăraşului”. Proiectul are cinci seminarii gratuite adresate publicului larg. Încă de la prima „lecţie”, cursanţii vor afla cum să gătească sănătos, care sunt secretele preparării cozonacului şi a mielului de Paşte şi, de asemenea, vor descoperi lumea condimentelor, vor învăţa să gătească legumele proaspete, vor fi iniţiaţi în tainele eleganţei şi stilului în bucătărie. (A.R.A.)
Cupa Transilvaniei
În zilele de 8 şi 9 aprilie se va desfăşura la Expo Transilvania, din Cluj-Napoca, primul concurs profesional organizat de ANBCT pentru bucătarii, cofetarii şi patiserii care doresc să-şi etaleze măiestria. Competiţia are ca scop principal selectarea membrilor echipelor naţionale de seniori şi juniori care vor reprezenta România la concursurile naţionale şi internaţionale de artă culinară. ANBCT va organiza şi o expoziţie de artă culinară cu vânzare, iar banii strânşi vor fi trimişi Asociaţiei japoneze a bucătarilor. (M.B.)
Degustare de vinuri pe ritmuri de muzică clasică
La 3 aprilie, la Palatul Mogoşoaia, în cadrul stagiunii „Muzica la palatele brâncoveneşti”, a avut loc lansarea noului Rosé Cabernet Sauvignon de la Domeniile Ostrov, revelaţia celei de-a cincea ediţii a Târgului Internaţional de Vinuri Goodwine. Despre acest vin, somelierul Doru Dumitrescu a afirmat: „Este un vin în care pieliţele şi mustul au stat puţin împreună după zdrobire, în jur de două ore. Este acid şi merge cu un peşte mai gras, un somon sau cu pui în sos tomat. Merge şi cu pui la grătar, bine făcut”. Evenimentul a fost deschis de recitalul de pian susţinut de artistul Lucian Velciu. (C.D.)
Bucate româneşti
La cea de-a 41-a ediţie a Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi bucătării ţărăneşti, ce s-a desfăşurat weekendul trecut în Parcul ASAS, din Capitală, bucureştenii au cumpărat bunătăţi tradiţionale din toate zonele istorice ale ţării. Noutăţile acestei ediţii au fost ciolanul de porc copt, rulada de viţel, terina de iepure şi sărmăluţele de curcan în foi de ştevie. (M.B.)
Tentaţia lunii
În luna aprilie puteţi cumpăra din magazine, la preţuri promoţionale, întreaga gamă de produse Unt President. Acest produs este cel mai apreciat unt franţuzesc şi a fost medaliat cu aur la Concursul General Agricol Paris 2011. Produs în regiunea Normandia, untul nu conţine aditivi, este pasteurizat doar pentru o cât mai bună păstrare. Gama respectă standardele europene de produs, conţinând minimum 80% grăsime. Există şi varianta cu 40% grăsime. (C.D.)
Târg cu bunătăţi
Începând cu luna aprilie, peste 40 de producători tradiţionali şi meşteşugari renumiţi vor porni să cutreiere prin ţară cu bunătăţi preparate după reţete „ca la mama acasă”, precum preparate din carne de la Lăpuşel, cozonaci şi plăcinte, păstrăv etc. Astfel, „Târgul de bunătăţi” va poposi între 1 şi 3 aprilie în Sinaia, în Parcul Dimitrie Ghica, între 8 şi 10 aprilie va ajunge în Câmpina, în zona „La soldat”, apoi la Ploieşti, între 20 şi 23 aprilie, la galeria unui hypermarket din oraş. (M.B.)