Huevos Rancheros, sau ouă țărănești mexicane este un mic dejun sățios, perfect pentru o dinimeață plină de energie.
Pentru Huevos Rancheros avem nevoie de următoarele ingrediente
2 roșii mici
o ceapă mică
ardei iute tocat
2 căței de usturoi, striviți și tocați
1/2 linguriță de sos de ardei iute
1 linguriță de chimen pisat
Sare, piper
4 linguri cu ulei de măsline
1 conservă cu fasole boabe, scurse
4 ouă mari
4 tortillas încălzite
brânză feta sfărâmată
coriandru verde tocat
Cum preparăm salsa:
Dăm roșiile și ceapa prin răzătoare într-un castron mai mare, adăugăm ardeiul iute, tocat, usturoiul, sosul iute, chimenul, sarea și piperul, după gust.
Punem totul la fiert și adăugăm două linguri cu ulei de măsline. Frigem salsa până se îngroașă, cam 3 minute după care luăm de pe foc și punem deoparte.
într-o altă cratiță punem fasoalea împreună cu usturoiul, apă caldă și un pic de sare, punem pe foc și ținem până totul se încălzește și strivim ușor fasolea cu o furculiță.
Între timp într-o tigaie punem restul de ulei si frigem ouăle ochiuri.
Pe fiecare farfurie punem câte o tortilla încălzită, împărțim fasolea pe fiecare farfurie, punem câte un ou deasupra peste care punem salsa și brânza sfărâmată și la urmă presărăm coriandrul tocat.