x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La rotisor, cu Miss Piggy şi Kenny Rogers

La rotisor, cu Miss Piggy şi Kenny Rogers

de Tudor Cires    |    Simona Lazar    |    11 Feb 2011   •   15:13
La rotisor, cu Miss Piggy şi Kenny Rogers
Sursa foto: jurnalul foto/

151388-jf-trte-muffin-img-5031.jpgDin seria „Ghici cine mai scrie cărţi de bucate?”, culegerea de reţete a celebrului personaj din The Muppets, Miss Piggy, se detaşează cât ai zice: „brotăcel”… Ce vreţi? Oricât am dori, n-am putea să-l excludem din această poveste pe Kermit Brotacul, partenerul de scenă şi de viaţă al celei mai îndrăgite purceluşe din show-bizz-ul mondial. Kenny Rogers-The Gambler este şi el autorul unei cărţi de bucate. Iar când nu cântă, trece în spatele grătarului, pentru a pregăti cel mai gustos pui de pe planetă!

Cartea – „In the Kitchen With Miss Piggy: Fabulous Recipes from My Famous Celebrity Friends” – a apărut în 1996 şi de atunci tot se reeditează, semn că popularitatea divei cu rât, copite despicate şi păr blond nu e deloc în scădere. Şi, aşa cum se aşteaptă fanii ei, volumul e mai mult decât o culegere de reţete. Este, dacă vreţi, cea mai amuzantă carte de bucate care s-a scris vreodată, fiindcă Miss Piggy nu scapă prilejul de a ne ajuta să aruncăm şi noi un ochi în „viaţa de dincolo de scenă” a celebrităţilor alături de care găteşte mâncăruri gustoase şi, mai ales, vorba unui amic, „mâncăruri făcubile”… Cartea are imagini su­gestive şi reţete serioase – în ciuda umorului care este definitoriu personajului-gazdă. Dar nu poţi să nu iei în serios un homar cu trei sosuri pregătit de John Travolta, un pui picant în maniera divei Elisabeth Taylor sau o delicioasă plăcintă cu piersici şi frişcă pregătită de… Shwartzkopf (parcă spuneam că Miss Piggy are părul lung şi blond – strălucirea lui să se datoreze cumva şamponului creat de acesta?).

Dar „In the Kitchen With Miss Piggy” nu este singura carte pe care a scris-o diva-purceluşă. În 2009 a recidivat cu „The Diva Code”, o carte despre viaţă, dra­goste şi 10.000 de lucruri pe care trebuie să le facă un bărbat…, pardon, un brotac. Asta după ce în 1997 publicase „Miss Piggy's Rules” - e inutilă tradu­cerea titlului. Ar mai trebui să adăugăm la blazonul haioasei „godăciţe” şi titlul de critic de artă, cu atât mai mult cu cât în 1984 publica prima ediţie din „Ca­po­do­pere ale maeştrilor din Colecţia Kermitage”… Uite-aşa înţelegem noi că trebuie să-şi susţină o persoană de sex feminin partenerul de viaţă!

Şi pentru că unul dintre invitaţii de la „Muppets Show” a fost de vreo câteva ori interpretul de country Kenny Rogers, vrem să vă semnalăm aici şi cartea de bucate a acestuia. Sunteţi cumva fani „The Gambler”? – Atunci trebuie să vă daţi peste cap să aflaţi cum găteşte cel care a compus şi interpretat magistrala baladă a jucătorului de cărţi. Şi vă promitem că veţi găsi o mulţime de reţete interesante, pentru că dragul de Kenny nu este un intrus în bucătărie. În 1991, el a deschis o rotiserie în suburbiile din Miami – câştigându-şi un bun renume datorită reţetelor lui de raţă la grill, curcan, pui sau coaste de viţel rotisate. Se adaugă numeroase reţete de sandvişuri, supe, salate şi excelentele muffins/brioşe cu vanilie. Începând din 1995, Kenny deschide sau francizează peste o sută de rotiserii şi restaurante, unde se găteşte după reţetele lui, în multe dintre ţările în care a fost în turneu iar popularitatea lui a crescut. În Malaezia, Singapore, Indonezia, Filipine, Brunei, China, Egipt, Arabia Saudită, Cipru sau Iordania, savurosul pui ori raţa rotisată în maniera lui Kenny Rogers sunt în vogă. Un amănunt: restaurantul lui Kenny, „The Chicken Roaster”, „a servit” ca platou de filmare pentru unul dintre episoadele sitcomului „Seinfeld” de la NBC.  

Printre preparatele celebre ale interpretului ame­rican de country se numără, cum spuneam, „Kenny Rogers Vanilla Muffins”. Iată şi reţeta, anume pentru dvs.: Pentru brioşele cu vanilie ai nevoie de 125 g unt, 80 g zahăr, o lingură de esenţă de vanilie, două ouă, 125 g făină, două linguri de lapte, 50 g smântână cremoasă. Se freacă bine untul cu zahăr, până se face o compoziţie cremoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se încorporează. Se cerne făina şi se încorpo­rează, de asemenea, lingură cu lingură. Se adaugă laptele şi, la urmă, smântâna cremoasă. Totul se toarnă uşor în formele de brioşe, tapetate cu hârtie de copt, şi se dă la cuptor, pentru 25-30 de minute.

×
Subiecte în articol: culinara