|
Iti trimit cateva retete ce se pot prepara usor de catre tinerele gospodine care nu au mult timp. Pentru salate, cantitatile sunt pentru o singura portie. Eu, fiind o singura persoana, le pregatesc usor. "Salata de oua": un ou, doua fire de ceapa verde, 50 gr smantana, o lingura mustar, doua linguri ulei, piper, sare, o legatura de marar. Se fierbe oul tare, se curata de coaja si se taie felii. Se adauga ceapa taiata. Se amesteca cu sosul preparat din celelalte ingrediente. Se orneaza cu marar. "Oua umplute cu pateu de ficat si sos de sunca": 6 oua, o cutie mica de pateu de ficat, o lingura de unt. Se fierb ouale tari, se curata si se taie lung in doua, se scot galbenusurile si se freaca spuma impreuna cu pateul de ficat si untul. Cu acesta compozitie se umplu ouale si se asaza pe un platou. Se acopera cu urmatorul sos: o lingura de unt, o lingura rasa de faina, doua linguri de vin alb, 4 linguri de lapte, o felie de sunca presata, sare si piper. Se amesteca faina cu laptele si vinul. Untul se pune intr-o tigaie la incalzit. Se adauga faina cu laptele si vinul. Se amesteca bine. Apoi se adauga sunca taiata cubulete, sare si piper. Se lasa sa dea in 2-3 clocote. Se garniseste cu salata verde sau cu castraveciori in otet.
Cojocaru Anna, Ploiesti.
Dragi prieteni,
Va spun asa, pentru ca de cand ati aparut nu mi se mai pare un chin sa stau in bucatarie. Acum am inteles ca este arta, ca totul trebuie facut cu dragoste si daruire. Povestile de la "Popasuri monahale" sunt adevarate lectii de viata. Si pentru ca am vazut ca mi-au iesit retetele am tot incercat si incercat si pana la urma a inceput sa imi placa foarte mult sa gatesc. Primesc chiar laude de la cei care degusta, desi la inceput s-au simtit ca niste cobai si aveau putina teama. Acum pot face chiar si prajituri mai complicate. Va trimit una din retetele pe care le fac atunci cand am musafiri. Tort "Printesa". Ingrediente:125 gr ciocolata, doua linguri lapte, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri unt, o lingurita nescafe, nuci, alune, frisca. Se bat albusurile spuma foarte tare si se dau deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un castron impreuna cu laptele, pe foc mic, pana se topeste. Se adauga galbenusurile si zaharul, amestecand in permanenta. Se adauga apoi untul in bucati mici, se ia de pe foc si se bate bine timp de cateva minute. La sfarsit se adauga nescafe-ul si albusurile batute, care se incorporeaza usor. Se varsa intr-o forma lunga si se pune la frigider. Pentru a se putea rasturna usor, se desprind marginile cu ajutorul unei lame de cutit, apoi se introduce forma in apa calda timp de 20 de secunde, dupa care se poate rasturna pe un platou rotund. Se poate decora cu jumatati de nuci, alune, iar la mijloc se poate umple cu frisca.
Ana Maria, Barlad Respirati usor
|
|
Ca tratament pentru obraz se folosesc baile de abur cu musetel sau cetina de pin, cataplasme cu flori de dafin, cu argila sau frunze zdrobite de varza, dusuri cu jet pe coapse si torace, ceaiuri de musetel si cimbrisor, bai nazale cu apa argiloasa. Caldura locala are un efect benefic.
SFECLA CU PORTOCALA
Citește pe Antena3.ro
DAFINUL
| |||
|