Este un desert delicios, chiar și pentru cei care țin post.
INGREDIENTE
-
6 mere mari
-
80 g stafide, de preferat aurii
-
80 g nucă zdrobită + 1 lingură
-
4 linguri de zahăr brun
-
1 linguriță de scorțișoară
-
1 steluță de anason (opțional)
Citește pe Antena3.roLa sediul AUR deja e petrecere. George Simion dansează pe muzică populară, în așteptarea primelor rezultate -
50 g unt
-
miere
CUM SĂ FACEȚI
- Încălziți cuptorul la 200 de grade.
- Spălați merele și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.
- Tăiați puțin din baza merelor, practic le nivelați, astfel încât să stea bine în poziție verticală. Tăiați apoi câte un capac, în partea superioară, și scobiți merele cu atenție, să nu perforați pereții fructelor.
- Într-un castronel, amestecați stafidele cu nucile, scorțișoara, un praf de anason stelat (opțional) și două linguri de zahăr brun.
- Umpleți merele cu acest amestec și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, să vă ușurați apoi spălatul ei.
- Tăiați untul rece în 6 cubulețe și puneți deasupra fiecărui măr. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin moi la atingere.
- După ce ați scos tava, stropiți merele umplute cu miere, atât cât vă place. Acum, dacă aveți și niște înghețată de vanilie să puneți lângă ele, să știți că fac o pereche minunată!