x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mere coapte cu stafide și scorțișoară

Mere coapte cu stafide și scorțișoară

de Andreea Tiron    |    05 Ian 2024   •   08:20
Mere coapte cu stafide și scorțișoară
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Rețeta de mere coapte cu stafide și scorțișoară vă va inunda bucătăria cu arome absolut speciale.

Este un desert delicios, chiar și pentru cei care țin post.

INGREDIENTE

  • 6 mere mari

  • 80 g stafide, de preferat aurii

  • 80 g nucă zdrobită + 1 lingură

  • 4 linguri de zahăr brun

  • 1 linguriță de scorțișoară

  • 1 steluță de anason (opțional)

  • 50 g unt

  • miere

CUM SĂ FACEȚI

  • Încălziți cuptorul la 200 de grade.
  • Spălați merele și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.
  • Tăiați puțin din baza merelor, practic le nivelați, astfel încât să stea bine în poziție verticală. Tăiați apoi câte un capac, în partea superioară, și scobiți merele cu atenție, să nu perforați pereții fructelor.
  • Într-un castronel, amestecați stafidele cu nucile, scorțișoara, un praf de anason stelat (opțional) și două linguri de zahăr brun.
  • Umpleți merele cu acest amestec și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, să vă ușurați apoi spălatul ei.
  • Tăiați untul rece în 6 cubulețe și puneți deasupra fiecărui măr. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin moi la atingere.
  • După ce ați scos tava, stropiți merele umplute cu miere, atât cât vă place. Acum, dacă aveți și niște înghețată de vanilie să puneți lângă ele, să știți că fac o pereche minunată!

×
Subiecte în articol: mere coapte stafide scorţişoară desert