x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mere și pere în salate delicioase

Mere și pere în salate delicioase

de Andreea Tiron    |    10 Apr 2024   •   09:45
Mere și pere în salate delicioase
Sursa foto: Hepta

Când ne gândim la mere și la pere, ne spunem că locul lor este în deserturi sau cel mult în vreo tartă ușor sărată.

Ei bine, potrivit cumvaplace.ro, fără probleme putem să le strecurăm în salate de crudități și chiar cu carne și am căutat câteva rețete mai mult decât potrivite mai ale pentru increduli.

Sezonul merelor

este din toamnă și până în cealaltă toamnă, am putea spune, pentru că sigur mai există un loc pe glob unde se coc mere, chiar dacă la noi deja sunt culese și puse deoparte. Nu le mai ținem noi în pivnițe învelite în hârtie, dar le găsim cu siguranță la supermarket. Iar dacă nu ne place neapărat să mâncăm un măr pe zi, așa cum ne sfătuiește medicul, găsim soluții pentru a respecta recomandarea fără niciun fel de presiune.

Salata Waldorf este una dintre cele mai renumite salate din lume, iar rețeta ei include mere! De fapt este o combinație absolut specială între mere, nuci coapte, țelină apio, struguri sau stafide și un sos cremos. A fost inventată undeva între anii 1893 și 1896, de către Oscar Tschirky, maître d’hôtel la hotelul Waldorf din New York. Salata s-a bucurat de un succes enorm, ajungând curând pe listele de meniu ale restaurantelor din lumea întreagă.
Noi știm să facem și o salată de gulie cu măr și sos de iaurt și v-o recomandăm cu căldură. Se prepară foarte ușor și sosul de iaurt îi dă o consistență cremoasă. Puteți să o puneți pe felii de pâine prăjită sau cu foi prăjite de tortilla.
O altă opțiune este salata de crudități, care combină morcovi, țelină și măr cu verdețuri și un dressing ușor de ulei de măsline cu lămâie. Simplă sau pe felii subțiri de pâine prăjită este absolut delicioasă!
De asemenea, într-o salată pe bază de frunze verzi puteți felia un măr și prăji câteva semințe de pin, apoi adăuga resturile puiului fript de aseară. Câteva picături de sirop de rodie vor completa decorul!

Perele

sunt o altă combinație minunată în salate, se pot combina cu brânzeturi maturate și cu dressinguri mai dulci.
Salata de pere cu gorgonzola este una dintre plăcerile noastre vinovate. Nu aveți nevoie decât de frunze verzi de salată, după preferințe, o pară suculentă tăiată cuburi, brânză sfărâmată sau tăiată cubulețe și o mână de nuci. În loc de gorgonzola puteți folosi orice brânză cu mucegai albastru sau cu brânză de capră. Perele și brânza au o relație absolut specială!
Perele sunt o combinație potrivită și pentru rață. Felii subțiri de piept de rață fript, cu felii de pere, așezate pe un pat de frunze verzi și decorate cu câteva șuvițe de frunze roșii sau varză roșie, care și ea merge perfect cu rața.
Și una dintre cele mai potrivite combinații și pentru mere și pentru pere este cu carnea de porc! Feliile de mușchiuleț de porc gătit întreg se așază frumos pe un pat de spanac, cu felii de pere crocante și nuci. Simplu, sănătos și delicios! Plus foarte rapid de preparat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: salate mere pere