x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mic dejun cu cereale

Mic dejun cu cereale

de Mario jr David    |    08 Dec 2010   •   16:42
Mic dejun cu cereale
Sursa foto: Carmen Drăgan/

141633-p1110403.jpgPorumb, grâu, orez, orz sau ovăz, cu alte cuvinte vi­tamine, fibre, fier şi calciu, adică micul meu dejun cu cereale, din fiecare dimineaţă. Deşi sunt cunoscut pentru magiile mele în bucătărie, dimineaţa nu este nevoie să fac nici o vrăjitorie, pentru că cerealele se prepară foarte uşor şi foarte repede.

 

Mă menţin în formă
De la specialiştii în domeniu am aflat că cerealele sunt ingredientul ideal al unui mic dejun sănătos atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Ele conferă organismului uman necesarul zilnic de vitamine şi substanţe nutritive. Consumate dimineaţa, asigură un echilibru alimentar pentru întreaga zi. Datorită diversităţii de arome şi sortimente, sunt pentru toate gusturile.  Vitaminele din cereale măresc energia şi puterea organismului, aşa că toată ziua mă menţin în formă. Înainte de a fi crocante şi gustoase, ele sunt foarte sănătoase. În ţările vest-europene sunt un aliment de bază pentru majoritatea familiilor. În marile magazine din lume sunt al treilea produs vândut, după băuturile nonalcoolice şi lapte.  Medicii şi nutriţioniştii le recomandă pentru orice vârstă. Despre importanţa cerealelor am aflat de la Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriţie: „Consumul a cel puţin trei porţii de cereale integrale  pe zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la aportul de nutrienţi esenţiali necesari unei bune funcţionări a orga­nismului. Cerealele integrale pot fi consumate începând de la micul dejun, cea mai importantă masă a zilei”.

 

Pentru toţi copiii
Cerealele care ne interesează pe noi, copiii, sunt foarte gustoase. Nu uit să cumpăr cereale pentru copii ori de câte ori merg cu părinţii prin magazin. Mai nou, am descope­rit un nou tip de cereale, o combinaţie între gustul de ciocolată şi cel de vanilie. Micul meu dejun este un deliciu cu aceste cereale integrale, mai ales când îmi asortez singur alimentele de pe masă şi „condimentez” peisajul şi cu cei mai dragi prieteni. Însă vă sfătuiesc să ţineţi cont de conţinutul de zahăr pe care îl au în general cerealele pentru copii. Când alegeţi cerealele pentru micul dejun, verificaţi conţinutul de zahăr de pe etichetă. Foarte bogate în zahăr sunt produsele care conţin 10 grame de zahăr la 100 de grame, iar un conţinut scăzut au cele cu mai puţin de 2 grame de zahăr la 100 de grame.

 

Reţete delicioase şi sănătoase
Pentru dimineţile în care nu mă grăbesc spre grădiniţă, am câteva trucuri de preparare a cerealelor. Un ingredient-minune este brânza de vaci, care, în combinaţie cu cerealele, este delicioasă. Aşadar, pregătesc  50 g brânză de vaci, 50 g cereale, 50 ml lapte şi 50 ml suc de fructe. Într-un bol amestec brânza de vaci, până când devine mai moale. Adaug apoi cerealele, laptele şi sucul de fructe. Amestec uşor până când totul devine ferm şi... gata magia!

Cereale cu lapte
Ingrediente: un bol de cereale de grâu, orez sau ovăz, o cană de lapte călduţ, felii de banane
Preparare: În bol se amestecă cerealele cu laptele, iar apoi se adaugă felii de banane. Servite cu lapte călduţ, cerealele se vor menţine crocante! Se mai pot servi cu fructe uscate. De reţinut că în fabricarea cerealelor se foloseşte întregul bob şi astfel se păstrează toate elementele nutritive esenţiale organismului tău.

×
Subiecte în articol: culinar micul magician