x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Micul magician: Prin vraja zânelor

Micul magician: Prin vraja zânelor

de Mario jr David    |    26 Ian 2011   •   18:14

În căutarea unor noi experienţe culinare, am călătorit prin diverse poveşti şi am mâncat alături de perso­najele din  Capra cu trei iezi, Povestea lui Harap Alb sau Sarea în bucate. Am gătit alături de Capră pentru praznicul în care avea să se răzbune pe lup şi am fost alături de fata împăratului care i-a gătit tatălui său numai mâncăruri cu miere şi zahăr, pentru că acesta nu înţelesese ce înseamnă că îl iubeşte "ca sarea în bucate". Din poveste în poveste, am ajuns încet, încet în... "Cuibuşorul Zânelor"! Este grădiniţa în care zânele se adună pentru a îndeplini dorinţele copiilor. Iar unul dintre visurile oricărui copil este de a mânca "bunuţuri". Şi pentru a le mânca ori de câte ori îţi doreşti, e bine să înveţi să le şi găteşti! În grădiniţa aceasta, pe lângă cursuri de  educare a limbajului, limba engleză, mate­matică, educaţia plastică sau educaţia rutieră, copiii au şi un curs de gastronomie, numit Micii bucătari. Salate din fructe şi legume, minipateuri, gogoşele, saleuri, bezele, ciocolată sau bomboane de casă, toate spun o poveste când ies din mâinile noastre. Astăzi, doamna educatoare Adriana Asanache, una dintre zânele grădiniţei, ne-a împărtăşit secretul salamului de biscuiţi, ocazie să mai învăţ şi eu o magie. La astfel de lecţii, copiii sunt întotdeauna foarte nerăbdători şi... silitori! Şi părinţii sunt foarte încântaţi pentru că au ajutoare de nădejde în bucătărie. Încercaţi şi voi vrăjitoria dulce!

Salam de biscuiţi
● Ingrediente: un kg de biscuitţi, un plic cacao, o sticluţă de rom, un plic de zahăr vanilinat, 400 g rahat, un pachet margarină, o cană de zahăr, o cană de apă.
● Preparare: Se pune apa pe foc, apoi se adaugă zahărul şi se mestecă uşor. Se adaugă cacaua şi se amestecă până se topesc. Margarina se topeşte separat într-o tigăiţă. Se adaugă romul, zahărul vanilinat, iar amestecul se pune peste apa cu zahăr. Se amestecă, apoi se dă la o parte de pe foc. Se adaugă rahatul, apoi biscuiţii şi se omogenizează.
Se aşază compoziţia în folii, se rulează, apoi se lasă în frigider până a doua zi (dacă aveţi răbdare şi nu sunteţi pofticioşi!)

×