x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mocktail: cele mai renumite cocktailuri nealcoolice din lume!

Mocktail: cele mai renumite cocktailuri nealcoolice din lume!

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2023   •   08:00
Mocktail: cele mai renumite cocktailuri nealcoolice din lume!
Sursa foto: Hepta

Mocktail este un joc de cuvinte folosit de americani pentru a scoate în evidență că este acest cocktail nealcoolic este o imitație, o glumă, o batjocură (mock) de băutură, tocmai pentru că nu conține alcool.

Dar cum nu totdeauna este loc pentru alcool în programul zilei, însă avem loc destul pentru o combinație reușită de gusturi, noi nu îl le considerăm deloc o glumă, ci un lucru tare serios. 

Cumvaplace.ro a căutat cele mai renumite cocktailuri nealcoolice din lume!

Virgin Pina colada 

Un gust de la tropice cu suc și pulpă de ananas, câteva boabe de piper și câteva de cuișoare, zahăr brut (chiar melasă) și un baton de scorțișoară. Gustul acestora va înlocui romul tradițional. La acest sirop se adaugă lapte cremos de cocos, suc ananas și suc de limetă.

Fruit coolers 

Conține fructe de pădure roșii, limonadă, mentă și castraveți – o combinație răcoritoare ideală pentru zilele înăbușitoare de vară.

Alternativ, puteți încerca o combinație de piersici cu citrice, portocalele roșii sunt recomandate. 

Fals Martini cu fructul pasiunii 

Fructul pasiunii se combină ideal cu zeama de lămâie, albuș, un distilat nealcoolic, sirop de zahăr, gheață și suc acidulate de struguri. Este unul dintre cele mai populare cocktailuri fără alcool din lume și sunt nenumărate rețete la dispoziție! Nu există niciun motiv să nu-l încercați.

Mocktail Virgin Mojito 

Puneți menta într-un mojar pentru a elibera uleiurile, astfel încât să aibă cât mai multă aromă. Adăugați apoi zahăr după gust, zeamă de limetă, umpleți paharul cu gheață și apoi turnați sifon sau apă minerală puternic acidulată ori apă tonică.

Grenadine

Topiți zahărul în suc de rodie pentru a forma un sirop, adăugați apă de portocale. Siropul acesta se amestecă cu limonadă, se adaugă gheață și mentă pentru decor.

Fizz tropical fără alcool

Căpșuni, kiwi și bucăți de ananas turnate într-un suc din fructe tropicale la alegere, cu gheață, apă minerală, sifon sau apă tonică.

Mocktail Negroni

Suc de struguri, suc de grepfruit, coriandru și cardamom. Acest mocktail negroni se servește cel mai bine răcit cu gheață și bucăți de portocală.

×