x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Peşte pentru toate gusturile

0
08 Aug 2007 - 00:00

Doamna Viorica Fodor este renumită in zona Neamţului pentru specialităţile de peşte pe care le găteşte pentru invitaţii săi.

Doamna Viorica Fodor este renumită in zona Neamţului pentru specialităţile de peşte pe care le găteşte pentru invitaţii săi.

Ce preparat de peşte, pregătit la dumneavoastră, a fost cel mai reuşit, incurajăndu-vă să mergeţi mai departe? Prima satisfacţie pe care am avut-o a fost atunci cănd am preparat prima ştiucă umplută, una foarte mare, de aproape patru kilograme. Un prieten mi-a spus că in felul acesta voi da faliment, pentru că nimeni nu o va comanda. Şansa a fost de partea mea, căci peste două-trei ore au sosit nişte francezi care au dorit să fie serviţi cu ceva mai special, in afară de grătar. Atunci le-am dat această ştiucă umplută, la care nu ştiam nici măcar ce preţ să spun că are. "Căt credeţi dumneavoastră că face", le-am răspuns atunci cănd au cerut să plătească masa.

Cele mai multe dintre preparatele dumneavoastră sunt pe bază de păstrăv. Cum il pregătiţi? In primul rănd, suntem renumiţi pentru hărzobul de păstrăv, pe care nu-l pregăteşte nimeni in zonă. Dar pregătim şi peşte prăjit in ulei, dat prin mălai cu făină, sau păstrăv fript la grătar, in folie de aluminiu, cu smăntănă, toate la preferinţele clientului. La peşte am inventat un sos picant, pe care-l folosesc de atunci.

Originalitate

Ne puteţi spune cum pregătiţi acest sos picant, specific pensiunii? Il pregătesc numai din suc de roşii făcut de mine de casă. Eu nu am o listă clară de ingrediente şi cantităţi, fac totul după gust. In afară de sucul de roşii, pun cimbru, căteva boabe de ienibahar, busuioc, sare, doi-trei căţei de usturoi, puţin zahăr şi ardei iute, pănă cănd ii simt gustul. Dacă simt că-mi place la gust, atunci cu siguranţă le va plăcea sosul şi clienţilor.

Cu ce alte preparate de peşte vă imbiaţi oaspeţii? Tot felul de sortimente de peşte proaspăt, dar şi afumat sau conserve din peşte. Toamna fac un sos din legume. Prăjesc peştele, in special caras, il aşez in borcane, după care torn tot sosul de legume, le capsez şi pun borcanele la bain-marie, la fiert, la sterilizat. Ţine pănă anul viitor, dacă mai rămăne pănă atunci. Fac şi zacuscă de peşte. Peştele se fierbe intr-o oală mare, cu foarte puţină apă, un pic de oţet şi un pic de ulei. Se lasă la foc mic pănă scade. Se adaugă foi de dafin şi ienibahar. După ce a scăzut bine, se dezosează peştele şi se trece prin maşina de tocat. Separat, se coc ardei şi gogoşari, se căleşte ceapă şi se dă totul prin maşină. La sfărşit se amestecă cu suc de roşii şi se pune la fiert. Iese o zacuscă minunată.

Peşte cu cartofi

500 g cartofi şi o ţelină se fierb şi se taie rondele. Intr-o tavă unsă se pun un strat de cartofi, unul de ţelină şi altul de peşte. Deasupra incă un strat de cartofi şi ţelină. Se face un sos de caşcaval cu smăntănă, adăugăndu-se un pic de lapte ca să se mai indulcească. In momentul in care se bagă tava in cuptor, se toarnă şi sosul. Din loc in loc se presară căteva capere, pentru un aspect deosebit. Se poate folosi orice fel de peşte fără multe oase.

Taina bucătarului

Nu folosesc coloranţi, ci doar ingrediente naturale. Gustul este foarte important, dacă vrei ca oaspeţii tăi să-ţi aprecieze preparatele.

Citeşte mai multe despre:   peste,   recomandarea saptamanii

 



Mai multe titluri din categorie

Azi, de la 20.30, la Antena 1, Narcis Ianău reinterpretează muzica clasică pe scena X Factor

Azi, de la 20.30, la Antena 1, Narcis Ianău reinterpretează muzica clasică pe scena X Factor
Galerie Foto La doar 26 de ani, Narcis Ianău, o prezență apreciată pe marile scene ale lumii, profită de fiecare ocazie pentru a-și forța limitele artistice. Astăzi, de la 20.30, la Antena 1, Narcis îi surprinde...

Experiențe culinare pentru concurenții Asia Express: ”Mirosea tot a cămilă”

Experiențe culinare pentru concurenții Asia Express:  ”Mirosea tot a cămilă”
Galerie Foto Duminică seară, de la 20:00, toate cele nouă echipe ce au acceptat aventura celui mai dur reality show continuă traseul de pe Drumul Împăraților în cea de-a doua etapă din Turcia. Și pentru că orice...

Serialul Adela, lider detaşat de audienţă, peste Masked Singer România

Serialul Adela, lider detaşat de audienţă, peste Masked Singer România
Galerie Foto #dacăejoieAdela! Telespectatorii au urmărit aseară în număr foarte mare serialul produs de Ruxandra Ion şi Dream Film Production, în intervalul comun de difuzare cu Masked Singer România, serialul de la Antena 1 ...

Târnava Mare, raiul bicicliștilor

Târnava Mare, raiul bicicliștilor
Galerie Foto Combinația între satele tradiționale izolate și posibilitățile multiple de a petrece foarte mult timp în natură este ideală, în această perioadă în care revin restricțiile. Turism se poate face și în...

Cadoul perfect pentru cea mai bună prietenă: 3 idei

Cadoul perfect pentru cea mai bună prietenă: 3 idei
Se apropie ziua de naștere a prietenei tale și nu știi ce să-i oferi? Vă cunoașteți de atâta timp și deja ai epuizat toate ideile? Sau, dimpotrivă, este prima zi de naștere pe care o petreceți împreună?...

Parfumuri de zi si de seara: diferente, reguli, recomandari

Parfumuri de zi si de seara: diferente, reguli, recomandari
Parfumul pe care-l porți trebuie să fie elegant, definitoriu, intens, dar totuși suficient de discret cât să nu cuprindă tot spațiul atunci când intri într-o încăpere. Cu alte cuvinte, să-ți exprime...

Design interior retro: sfaturi și idei pentru casa ta

Design interior retro: sfaturi și idei pentru casa ta
Vrei să îți amenajezi apartamentul sau casa, dar stilul modern, minimalist sau futurist nu sunt chiar pe placul tău? Este în regulă, fiindcă tendințele în design interior se schimbă sezonier sau anual, așa...

Ce este un scaun de birou ergonomic si de ce merita sa-ti cumperi unul?

Ce este un scaun de birou ergonomic si de ce merita sa-ti cumperi unul?
Galerie Foto In prezent, foarte multe persoane au un stil de viata sedentar si lucreaza de la birou. Totusi, faptul ca petrecem atat de multe ore pe un scaun poate avea numeroase efecte adverse pentru ca omul prin natura lui a fost...

Probleme mari pentru Connect-R și Shift: ”Noi am venit total nepregătiți și acesta e un motiv serios pentru care am ajuns ultimii”

Probleme mari pentru Connect-R și Shift: ”Noi am venit total nepregătiți și acesta e un motiv serios pentru care am ajuns ultimii”
Galerie Foto Cea de-a cincea ediţie a primului stage Asia Express – Drumul Împăraţilor, difuzată aseară la Antena 1 s-a impus ca lider de audienţã atât la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse

Cum alegi piesele vestimentare perfecte pentru nunta ta

Cum alegi piesele vestimentare perfecte pentru nunta ta
Găsirea rochiei de mireasă perfectă pentru ziua cea mare nu este atât de ușoară pe cât pare. Dacă afirmi contrariul, probabil că nu ai încercat niciodată o rochie de mireasă, ce să mai vorbim despre...

Descoperă de unde vin numele marilor branduri de echipament sportiv

Descoperă de unde vin numele marilor branduri de echipament sportiv
Brandurile fac parte din viața ta, fie că vorbim despre haine, încălțăminte sau mâncare. Dacă te întrebi ce le diferențiază, trebuie să știi că există o multitudine de factori. Istoria, percepția...

Solutii eficiente pentru toti gradinarii

Solutii eficiente pentru toti gradinarii
Cresterea gazonului este o treaba serioasa, iar profesionistii stiu ca nu trebuie sa faca rabat de la calitate pentru a obtine cele mai bune rezultate.  Pe site-ul gardenfarm.ro clientii pot achizitiona seminte...

Cum sa atragi atentia unei femeie pe care vrei sa o cuceresti?

Cum sa atragi atentia unei femeie pe care vrei sa o cuceresti?
Cand vine vorba de a atrage atentia unei femei, multi barbati se angajeaza in comportamente care duc la exces. Sunt acei barbati care pozeaza in profesor, cei care se ascund, cei care devin aroganti si chiar neplacuti....

De ce ai nevoie de un fotograf profesionist la nunta ta

De ce ai nevoie de un fotograf profesionist la nunta ta
Galerie Foto Organizarea unei nunți de vis nu este un lucru simplu. Înainte de a începe să contractezi diverse servicii și furnizori, primul lucru este să știi ce buget ai la dispoziție. Abia apoi este recomandat să lucrezi...

(P) Florile potrivite în funcție de personalitatea fiecărei femei - Alege florăria Anemone

(P) Florile potrivite în funcție de personalitatea fiecărei femei - Alege florăria Anemone
Un buchet de flori este mereu bine-venit, cu orice ocazie și pentru orice moment ce merită sărbătorit. Iubita sau soția va fi oricând încântată de un astfel de gest și cu siguranță îi vei pune un zâmbet pe...
Serviciul de email marketing furnizat de