● Mod de preparare:
1 Cartofii dulci şi perele se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se stropesc cu suc de limetă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 20 de minute.
2 Se scot într-un bol, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă bine cu scorţişoara, zahărul brun şi o linguriţă cu ghimbir ras.
3 Se adaugă puţină frişcă şi laptele dulce, untul moale şi pasează până se obţine un piure. Miezul de nucă şi migdalele crude se prăjesc cinci-zece minute în cuptor, se lasă să se răcească, se freacă între mâini ca să elimine cojile şi se toacă mărunt.
4 Frişca rămasă se fierbe la bain-marie cu ciocolata până devin ca un sos, apoi se lasă să se răcească.
5 Se pune piureul în boluri, se toarnă deasupra sosul de ciocolată, se presară nucile şi migdalele şi se decorează cu felii de portocală.
● Sfat: La piure se mai pot adăuga alune caramelizate zdrobite sau coajă de lămâie zaharisită.
● Băutura: Cafea
Citește pe Antena3.ro