x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piure de cartofi dulci cu nuci

Piure de cartofi dulci cu nuci

28 Oct 2010   •   00:00
Piure de cartofi dulci cu nuci
5991-135122-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g cartofi dulci, 3 pere, o limetă, 75 g unt, 125 g zahăr brun, ghimbir ras, 3 g scorţişoară, 150 ml lapte, 300 ml frişcă, 200 g ciocolată nea­gră, 100 g miez de nucă, 100 g migdale, două portocale, alune caramelizate, lămâi zaharisite

● Mod de preparare:
1
Cartofii dulci şi perele se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se stropesc cu suc de limetă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 20 de minute.

2 Se scot într-un bol, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă bine cu scorţişoara, zahărul brun şi o linguriţă cu ghimbir ras.

3 Se adaugă puţină frişcă şi laptele dulce, untul moale şi pasează până se obţine un piure. Miezul de nucă şi migdalele crude se prăjesc cinci-zece minute în cuptor, se lasă să se răcească, se freacă între mâini ca să elimine cojile şi se toacă mărunt.

4 Frişca rămasă se fierbe la bain-marie cu ciocolata până devin ca un sos, apoi se lasă să se răcească.

5 Se pune piureul în boluri, se toarnă deasupra sosul de ciocolată, se presară nucile şi migdalele şi se decorează cu felii de portocală.

● Sfat: La piure se mai pot adăuga alune caramelizate zdrobite sau coajă de lămâie zaharisită.
● Băutura: Cafea

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci