x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Preparatele favorite pentru masa de Crăciun în Germania

Preparatele favorite pentru masa de Crăciun în Germania

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2023   •   21:45
Preparatele favorite pentru masa de Crăciun în Germania
Sursa foto: Hepta

Știm preferințele culinare ale românilor pentru masa de Crăciun, dar care sunt preparatele favorite în Germania ?!

Ce se mănâncă de Crăciun în Germania, preparatul care domină mesele festive ale nemților

Crăciunul are o tradiție bogată în Germania, iar masa festivă reflectă diversitatea culturală și regională a țării. Printre cele mai apreciate preparate de Crăciun se află gâsca coaptă, turta dulce, salata de cartofi, strudelul de Crăciun și vinul fiert.
Fiecare regiune aduce propriul său stil și rețetă unică, creând astfel o paletă variată de arome și tradiții.

Iată 5 preparate preferate de germani pentru masa de Crăciun:

1. Gâsca Coaptă

Cu cât pasărea este mai mare și are mai multă grăsime, cu atât este mai apreciată. Fiecare familie germană, asemenea altor țări, are propria rețetă unică pentru pregătirea acestei delicatese. Hausfrau, gospodina germană, păstrează o tradiție distinctivă, adăugând elemente personale, cum ar fi coacerea la cuptor cu prune și mere, înmuierea în vin, umplerea sau servirea cu găluște.â

2. Salata de cartofi

Kartofelsalat” este o garnitură tradițională, servită alături de felul principal (carne, cârnați). Constă într-un amestec simplu de cartofi fierți și tocați, cu adaosuri de alte ingrediente, precum castraveți murați, ceapă sau bacon prăjit. Uneori, salatei i se adaugă maioneză, iar pentru cei care țin dietă, există o versiune ușoară cu iaurt.

3. Turta dulce

Cunoscute sub numele de Lebkuchen sau sub diverse denumiri regionale, cum ar fi Lebzelten, Pfefferkuchen, Gewürzkuchen sau Honigkuchen, turtelele dulci sunt preferate de Crăciun. 

Sunt sub diverse forme, case de turtă dulce, figurine umane, stele, îngeri, oi, păstori și multe altele. Casa din turtă dulce amintește de basmul celebrilor frați Grimm, „Hansel și Gretel”. Multe familii coc propriile figurine din turta dulce, transformând această activitate într-un ritual de unitate familială.

4. Strudel

Pentru cina de Crăciun, acest desert emblematic suferă ușoare modificări. Aspectul exterior al strudelului de Crăciun diferă față de cel obișnuit, constând în ingrediente. Pe lângă merele obișnuite și stafide, se adaugă nuci de pin, conferind acestui desert o aromă piperată și un gust deosebit.

5. Vin fiert

Glühwein este un vin roșu sec, îmbogățit cu mirodenii și arome de lămâie. Este considerată băutura ideală pentru sezonul rece. Varietatea de vin fiert german poate include opțiuni cu conținut mai mare sau mai redus de alcool. Se poate adăuga rom, coniac sau lichioruri cu ierburi, în funcție de preferințele fiecărui bucătar, potrivit ziarulromanesc.de.

×
Subiecte în articol: strudel craciun germania gasca