x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Preţul vacanţelor prin agenţiile ANAT nu se majorează

Preţul vacanţelor prin agenţiile ANAT nu se majorează

de Tudor Cires    |    05 Iul 2010   •   00:00

Deşi taxa pe valoare adăugată s-a mărit cu 5 procente, ajungând la 24%, de la 1 iulie, agenţiile de turism membre ANAT vor face eforturi susţinute de a proteja tarifele practicate de influenţa majorării TVA,  pentru a se adapta puterii de cumpărare a turiştilor aflată, din păcate, într-o continuă scădere.
"În contextul crizei, peste care s-au suprapus măsurile de austeritate, agenţiile de turism membre ANAT anunţă că nu vor majora tarifele pentru vacanţele sezonului 2010! Decizia este una firească în contextul în care ne confruntăm cu o scădere accentuată a  vânzărilor din lunile mai-iunie pe anumite destinaţii, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cuprinse între 20-40%, generată de măsurile de austeritate adoptate. Amintim că  agenţiile membre  ANAT au lansat în acest an cele mai multe oferte speciale din istoria turismului românesc, destinate vacanţelor în România, dar şi oferte variate de Early Booking pentru destinaţiile externe", declară Corina Martin, preşedintele ANAT.
În prezent, continuă programul " Zile gratuite de vacanţă", prin care turiştii care plătesc 3 sau 5 nopţi de cazare - primesc una sau două nopţi gratuit.  Alte facilităţi oferite de agenţiile membre ANAT sunt plata în rate, în tichete de vacanţă, sau online.
 

×
Subiecte în articol: travel news