Bucatarii tineri care merg la concursuri internationale capata o noua viziune asupra bucatariei traditionale romanesti. Adrian Spataru ne explica.
Cat de important este ca atunci cand se gatesc bucate traditionale, sa fie servite in vase de lut?
Este de dorit sa se pastreze traditia si in ceea ce priveste vasele traditionale romanesti. Noi la restaurant avem doar platouri de lemn, pe care le folosim la gustarile traditionale, bulz taranesc si la platoul taranesc cald.
Pur romanesc
ADRIAN SPATARU, bucatar la restauratul Ambient Brasov |
Cum primesc strainii care vin la voi la restaurant mancarea traditionala romaneasca?
Prima data doar incearca, pentru ca sunt curiosi. Apoi, dupa ce gusta, sunt multumiti de ele si mai cer si alte preparate. Cele mai apreciate sunt sarmalele, bulzul si iahnia de fasole.
Ce deserturi traditionale cer strainii cand vin in Romania?
Nu avem foarte multe deserturi romanesti, dar papanasii cu smantana si dulceata, precum si clatitele cu branza de vaci sunt foarte apreciate, atat de clientii straini, cat si de cei romani.
Schimbari
Ati participat la concursuri internationale de bucatari si vei mai merge. Ce trebuie sa facem pentru ca bucatele romanesti sa arate modern?
In primul rand, cred, din experienta competitiilor internationale, ca este foarte important sa schimbam gramajul ingredientelor. Ar trebui injumatatit, pentru ca la noi, in comparatie cu ceea ce se cere acum pe piata, portiile sunt foarte mari.
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei
| ||
File de salau imperial cu migdale |
Citește pe Antena3.ro
|
Taina bucatarului
Aceasta specialitate de peste, care a fost prezentata si la o competitie internationala, se potriveste foarte bine cu garnitura de piure de broccoli. Este indicata la ocazii speciale sau cine festive. |